TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

15-22 Nisan Turizm Haftası”, Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikler ile başladı.

15 Nisan 2015 Çarşamba 14:17
1922 Okunma
TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI

 15-22 Nisan Turizm Haftası”, Bilecik Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinlikler ile başladı.

 

 

Bilecik Şeyh Edebali ve Kongre Merkezi’nde İstiklal Marşı ve saygı duruşunu ile başlayan etkinliğe,  Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali yardımcıları, , Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç,  Bilecik İl Jandarma Komutanı Alper Sır, Bilecik İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak, okul müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

 

 

 

 

 Etkinlikte açılış konuşmasını yapan Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Aydın Avcı, Turizm haftasının  1983 yılından bu yana turizm sezonunun açılış sebebiyle 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlandığını belirti. Avcı, “Önceleri turizm sezonunun açılışı olarak kutlanılan hafta günümüzde anlamını da değiştirmiştir. Hafta boyu çeşitli etkinliklerle gençlerimizi ve halkımızı bilinçlendirmektedir.  Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak 1997 yılından bu yana verdiğimiz eğitimle hem yükseköğrenimli öğrenci, hem de turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmekteyiz. Yetiştirdiğimiz gençlere milli, manevi değerlerimizin yanında kültürel değerlerimizle birlikte turiste karşı geleneksel Türk misafirperverliğini de öğretme çabası içerisindeyiz” dedi.

 

 

 

“POTANSİYEL TURİSTLER GİDEREK ARTAN TEMPO VE HACİMLERDE PAZARA KATILMAKTADIRLAR”

 

 

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet Kocabıçak ise, turizmin insanların yeni yer görme, keşfetme ve dinlenme ihtiyacından doğduğunu ve eski bir tarihi olduğunu belirterek,” Tarihi çok eski de olsa dünya turizminin esas gelişimi son elli yıllık zaman dilimi içerisinde gerçekleşmiştir. Bacasız sanayi denerek tüm ülkelerin dört elle sarıldıkları bu sektör, gerek günümüzde gerekse gelecekte tüm ülkelerin en önemli gelir ve istihdam kaynaklarından birisi olmaya devam edecektir. Teknolojik gelişmeler ile birlikte globalleşen dünya çapında, turizm sektörünün yıldızı her yerde giderek parlamaktadır. Dünya küçülmekte, sosyoekonomik gelişimler gerçekleşmekte ve potansiyel turistler giderek artan tempo ve hacimlerde pazara katılmaktadırlar” dedi.

 

 

 

 Konuşmaların ardından Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yavuz Sultan Selim Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından folklor, yöresel kıyafetlerin tanıtımı tanıtılması ile etkinlik son buldu.

 

 

 

Son Güncelleme: 15.04.2015 14:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle