TOKİ'DE YANGIN!

Bilecik’te bir apartmanın deposunda çıkan ve bütün katlara yayılan dumandan etkilenen vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.

13 Ekim 2014 Pazartesi 09:01
2610 Okunma
TOKİ'DE YANGIN!

Bilecik’te bir apartmanın deposunda çıkan ve bütün katlara yayılan dumandan etkilenen vatandaşları itfaiye ekipleri kurtardı.  

 

 

  Edinilen bilgiye göre Bilecik Osmangazi Mahallesinde bulunan Sosyal Hizmetler Kurumu'nun yaptırdığı bir apartman sakinlerinin fazla eşyalarını koyduğu depoda henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı.

 

 

Çıkan yangının dumanı kısa sürede apartmanı sararken, dışarı çıkamayan vatandaşlar evlerinde mahsur kaldılar. Olay yerine gelen Bilecik Belediyesine ait 3 itfaiye ekibi dumandan etkilenen ve  camlara çıkan vatandaşları kurtarmak için büyük çapa sarf ettiler. Apartmanda bulunan 9 vatandaşın çoğunu itfaiye merdiveni ile tahliye edildi. Dumandan etkilen 9 apartman sakinin 3’ü ayakta tedavi görürken, 6’si ise olay yerine gelen 112 Acil Servis ambulansı ile Bilecik Devlet Hastanesine kaldırıldı. 

 

 

  Apartman sakini Yusuf P. olayı, "Uyuyordum, birden elektrik kablosu yanığı kokusu geldi, sonra elektrikler kesildi. Kalktığımda her yer dumandı” şeklinde belirtti. Diğer bir apartman sakini de olayı şu şekilde anlattı;

  “Komşulardan 'Yanıyoruz' diye haber verdi. Ben de atladım camdan çıktım dışarı. Babamı kurtaramadım, eşim kurtardı. Bütün eşyalarım gitti” diye ağladı. 

 

 

  Bir apartman sakini de, kendisinin dışarı attığında her yerin dumandan kapkara olduğunu belirterek, “Hemen aşağı indik. Apartmanda 5-6 kişi mahsur kalmıştı. Büyük bir ihtimalle elektrik kablolarından çıkmış olabilir. Zaten bir haftadır kablolardan çatır, çutur sesler geliyordu ”iddiasında bulunda.

  Hastaneye kaldırılan, L.A., S.Y., A.K., K.Ö., H.Y. ve F.A,. hastanede tedavi altına alınırken, Y.P, Z.A., H.K., olay yerinde ayakta tedavi gördü. Hastaneye kaldırılan 6 kişiye oksijen takviyesi yapıldığı, herhangi bir hayatı tehlikenin bulunmadığı bildirildi.

 

 

 

  Kurtarma operasyonu sırasında yorgun düşen itfaiye erlerine ise vatandaşlar ayran ikram ederken, kurtarma sırasında bir itfaiyecinin teyzeyi sırtına alması gözlerden kaçmadı.

 

Son Güncelleme: 13.10.2014 09:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle