“ŞUAN BİLECİK'TE BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIMIZ GÖRÜNÜYOR”

Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Türkiye ve Bilecik gündemini değerlendirdi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 17:55
3223 Okunma
“ŞUAN BİLECİK'TE BİR  MİLLETVEKİLİ  ÇIKARACAĞIMIZ  GÖRÜNÜYOR”

 Milliyetçi Hareket Partisi Bilecik Milletvekili Bahattin Şeker, Türkiye ve Bilecik gündemini değerlendirdi. 

 

 

  MHP İl binasında yapılan toplantıya Bahattin Şeker’in yanı sıra; Söğüt Belediye Başkanı Halil Aydoğdu, İnhisar Belediye Başkanı Ayhan Ödübek, İl Başkanı Mehmet Yılmaz, Merkez İlçe Başkanı Nazmi Erdem, ilçe başkanları, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclis Üyeleri ve çok sayıda partili katıldı. Yapılan basın toplantısında Şeker sözlerine MHP İzmir Milletvekili ve Parti Meclis Başkan Vekili Oktay Vural’ın eşi Prof. Dr. Tuğba Vural hanımefendi hakkın rahmetine kavuştuğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Bizler de merhumeye Cenabı Allah'tan rahmet diliyoruz. Sayın Milletvekillerimize, yakınlarına, akrabalarına, ailesine sabır ve baş sağlığı diliyoruz. Hepinizin bildiği gibi partimizde bir değişim olmuştur. Bizle beraber devam eden arkadaşlarımıza, eski arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. İl Başkanımıza, İlçe Başkanımıza bugüne kadar büyük hizmetlerde bulunmuşlardır. Bugün de çok değerli İl Başkanımız ve İlçe Başkanımızla seçime gidiyoruz. Bizim tahminimiz 3 ay içerisinde kongrelerimizi tamamlayacağız”.

 

 

  “ŞUAN BİLECİK'TE BİR MİLLETVEKİLİ ÇIKARACAĞIMIZ GÖRÜNÜYOR”

 

  Herkesiz bildiği kadarıyla MHP’nin hem Bilecik’te hem de Türkiye’de oyunu yükselttiğini belirten Şeker, “Şuan Bilecik'te bir Milletvekili çıkaracağımız görünüyor. Ama buna güvenip de çalışmamak, bununla ilgili hazır çantada keklik demek mümkün değil. Biz onun için özellikle burada dışarıya da söylüyoruz; İl Başkanlığına aday olan arkadaşlarımız, milletvekilliğine aday olan arkadaşlarımıza ilçelerde ve merkez ilçede yaptığımız kongrelerde şimdiden gelip adaylıklarını açıklamalarını istiyoruz. Niye istiyoruz; ilçelerimizde insanlarımız bunları tanısın, gelip orada kendilerini tanıtsınlar, fikirlerini söylesinler onur kırıcı ve karşılaştırmalı bir şey olmadıktan sonra kendileri buradaki ilçe yöneticilerimiz sağ olsunlar Belediye Başkanlığımızca beraber yürüttüğümüz bu kongre çapında kendilerine sözlerimizi vereceğiz. Herkes aday olabilir. Şimdi Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (Ak Parti) görüyorsunuz. Dün iki tane vardı bir tanesi tahminim Aydın'daydı. Bir tanesi de İzmit'te galiba. İkinci bir aday çıktığında büyük olaylar oldu. Bizim böyle bir şeyimiz yok. Herkes istediği şekilde gelip aday olabilir. Arkadaşlarımız da aday olabilir. Konuşmaları da ona göre veririz ama kırıcı ve onur kırıcı olmamak üzere. Kendilerini tanıtsınlar dememde ki sebep, insanlar tanısın ki partiler de tartışmalar olmasın. Ve çok çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin gelecek günleri karanlık, çalışmadan son dakikaya kadar bunlar olmuyor. Eğer mücadele etmezseniz sevdiğiniz, saydığınız veya hedef gösterdiğiniz bir şeyi kazanmanız mümkün değil. Burada bir seçim geçirdik, halkımızın verdiği oylara da saygılıyız” dedi.

 

 

  “ZORLU SANCILI VE BUNALIMLI BİR DÖNEM İÇİNDE TÜRKİYE’DE MÜCADELE DEVAM EDİYOR”

 

  Zorlu, sancılı ve bunalımlı bir dönem içinde Türkiye'de mücadelelerin devam ettiğini ifade eden Şeker, “Her hafta bir gündem değişiyor. Ekonomi ‘de ve çözüm sürecinde her gün bir takım söylentiler çıkıyor. Ekonomide bir takım tutarsızlıklar bu politikayla bunalan Türkiye'de hedeflerine ulaşılıyor, uzaklaştırılıyor ve şuanda yatırımlar hem Türkiye içinde hem Türkiye dışından Türkiye'ye yatırım yapacaklar yatırım olaylarını durdurmuş vaziyete gelmiş gözüküyor. Siyasi risk artıyor ve bu karışıklıklar Türkiye'nin huzurunu kaçırıyor. 12 yıllık pozisyonda ekonomide nereye geldiğimizi ufak rakamlarla açıklamak istiyorum. AKP'nin geldiği 2002 yılında büyüme oranı 6,6 iken, bu senenin ilk ayında yüzde 3'lere geldi. 2002'de toplam borcumuz 242 milyar iken, bu sene Eylül ayı itibariyle 603 milyara çıktı. 2012'de iç borcumuz 155 milyar iken, Eylül ayı itibariyle 408 milyara çıktı. 2002 yılında kredi kartı borcu olan 4,3 milyar iken, 2014 yılı itibariyle 74 milyara çıktı. 2002 yılında kredi kartı borcunu ödemeyen kişi 277 bin kişi iken, bugün 745 bin kişidir. 2002'de her açılan firmaya karşılık ortalama kapanan firma sayısı 6 iken, bugün 35'lere kadar çıktı. Önümüzdeki 2015 yılının zor geçeceği tahmin ediliyor. Dar gelirli vatandaşlarımız, işçilerimiz, memurlarımız, esnafımız bu tabloyu görüyorlar ve isyan ediyorlar. Bu tablonun bedelinde millet olarak hepimiz öğreniyoruz. Üretimle ilgili hiç bir şey olmuyor. Üretim olmayan bir yerde bir devleti geliştirmeniz, büyütmeniz mümkün değil. 2002 yılında AKP geldiğinde savurganlığa son veririz diyerek iktidara geldiler” dedi.

 

 

  “BİZ LOJMANLARDA OTURMAYIZ İZ HALKLA OTURACAĞIZ DİYENLERİN BUGÜN 5 TANE UÇAĞI 100’E YAKIN ARAÇLARI VAR”

 

  Biz lojmanlarda oturmayız, biz halkla oturacağız diyenlerin bugün 5 tane uçağı, 100'e yakın araçları olduğunu iddia eden Milletvekili Şeker, “Bunlar yetmiyor. İstanbul’da Vahdettin Sarayı bunlara hazırlanıyor. Yani ak saraylar bunlara, kaçak saraylar deniliyor. Zaten ak saray, sahte bir saray. Sayın Cumhurbaşkanının görevi bitiyor bu görev daha önceki Cumhurbaşkanların da bitmiştir. Süleyman Demirel evinde oturuyor, diğerleri evinde oturuyor ama Sayın Gül İstanbul'da bir sarayda oturuyor evinin bitmesini bekliyor. Bunu da Türk Milletinin görmesi lazım. Bunun yanında dediğim gibi işçi ve çiftçi kan ağlıyorlar. Maden ocaklarında hepimizin içini yakan inşaatlarda ölümler askerlerimiz can derdinde bunlar sefa sürüyorlar. En önemli konu Doğu ve Güney Doğu Anadolu meselesidir. Oralarda kamu düzeni bitmiş. Artık ne valimiz, ne kaymakamımız, ne polisimiz, ne askerimiz, ne savcımız, ne hakimimiz hiç birisi görevini yapamıyor. Bugünlerde hükümetin istediği de Kamu düzeni ve kanunu yeniden çıkarmak için ellerinden gelene ulaşıyorlar. Ama muhatap aldıkları İmralı buna izin vermediği içinde bir takım sıkıntılar oluyor. 250 tane okul yakıldı, 40'a yakın insan öldürüldü. Her taraf yandı İstanbul'da ve diğer bölgelerde birçok saldırılar oldu ama bundan sonra da hiç bir sonuç ve hiç bir suçlu yakalanmadı. Bu ihanet sürecini de sürdürüyorlar. Ulus devlet yapısı gidiyor, federal devlet yapısı olmaya çalışıyorlar” dedi.

 

 

  “29 EKİM’DE PKK’NIN BERABER HAREKET ETTİĞİ PEŞMERGELERİ TÜRKİYE’YE SOKTULAR”

 

  29 Ekim gününde PKK'nın beraber hareket ettiği peşmergeleri Türkiye'ye soktuklarını belirten Şeker, “Sevinç gösterileri içerisinde Türk milletinin gözüne sokarcasına getirdiler, baktılar, yedirdiler, içirdiler mazotlarını doldurdular ve Kobani'ye yolladılar. Türkiye üzerinde büyük bir oyun oynanmakta. Benim bunlara söyleyeceğim bir tek şey, 87 yıl önce Büyük Önder Atatürk Gençliğe Hitabesinde söylemiş, " Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler. Hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakiri zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir. Ey Türk istikbalinin evladı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk İstiklal ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" sözleri yolsuzluk 17-25 yolsuzluğu çıkmış ve kapanmak üzere. Nasıl bir ülke olduk, nasıl bir adalet sistemi olduk” dedi

 

 

  “BİLECİK’İN EN ÖNEMLİ SORUNLARI HASTANE”

 

  Bilecik’in en önemli gündemi şuan hastane olduğunu belirten Şeker, “ En önemli konumuz hastane bununla ilgili acil bir çözüm bulunması lazım. Garajımız yoktu, sağ olsun başkanımız bir garaj yapıyor. Trenleri durdursunlar. Buradan iktidarlarımıza sesleniyorum. Adliye binasına müracaat ettik, vergileri verdik. Bilecik büyüdü artık bir adliye binası olması lazım. Son günlerde önemli olan konulardan bir tanesi hamam meselesi. Belediye başkanımız var, buradan ona da seslenmek istiyorum. Bu hamam eğer satılıyorsa bu memlekette misafirler var, gelip geçenler var. Bir memleketin en önemli şeyi hamamdır yani. Ben bunu şahsen birinin almasına karşıyım. Bence Belediyenin burayı alıp, düzenlemesi lazım” dedi.

 Konuşmasının ardından eski Spor Bakanı ve Bilecik MHP Milletvekili Bahattin Şeker basın mensuplarının sorunu yanıtla ve sonrasında toplantı son buldu.

 

Son Güncelleme: 17.11.2014 17:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle