SPORCU YETİŞMİYOR ÇÜNKÜ FABRİKASI YOK

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesine ilave olarak sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için Türkiye’nin dört bir yanına Olimpik Sporcu Fabrikaları kuruyor.

10 Haziran 2016 Cuma 08:25
1122 Okunma
SPORCU YETİŞMİYOR ÇÜNKÜ FABRİKASI YOK

  Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri (TOHM) projesine ilave olarak sporcuların daha rahat ve modern tesislerde spor yapmalarına imkan sağlamak için Türkiye’nin dört bir yanına Olimpik Sporcu Fabrikaları kuruyor.

 

 

    Çok Amaçlı Spor Salonu olarak da adlandırılan Sporcu Fabrikalarında takım sporları ve bireysel tüm spor faaliyetleri aynı anda gerçekleştirilebiliyor. Güreşten cimnastiğe, basketboldan voleybola, futboldan yüzmeye kadar tüm spor branşlarına uygun salonları bünyesinde barındıran tesislerde yüzlerce sporcu aynı anda spor yapabiliyor. 32 ilde yapımı planlanan sporcu fabrikaları için bakanlık bütçesinden 234 Milyon TL kaynak aktarıldı.

 

 

      İlk aşamada Rize, Kırıkkale ve Bartın’daki Sporcu Fabrikası inşaatları tamamlanarak sporcuların hizmetine sunuldu. İstanbul, Ankara, Antalya, Samsun, Batman, Bingöl, Bursa, Denizli, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Karaman, Kocaeli, Malatya, Nevşehir, Şanlıurfa, Tekirdağ, Yozgat, Zonguldak illerindeki Sporcu Fabrikalarının yapımı devam ediyor. Adıyaman, Ardahan, Artvin, Bolu, Karabük, Konya, Osmaniye illerindeki sporcu fabrikalarının projesi hazırlanarak ihalesi yapıldı. Diyarbakır Merkez Sporcu Fabrikası, İstanbul Avrupa Yakası Sporcu Fabrikası ve Kilis Merkez Sporcu Fabrikaları ise ihale aşamasına getirildi.

 


“TESİSLEŞMEYİ TÜM ANADOLU’YA YAYIYORUZ”

Konu hakkında bakanlığın sayfasında açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şampiyon sporcuların yetişmesi için her şeyden önce tesis gerektiğini belirterek, “Bizim öncelikli amacımız spor yatırımlarını, en gelişmiş ve en modern tesisleri ülkenin her yerine ulaştırmak. Tesisleşmeyi tüm Anadolu’ya yayıyoruz” dedi.

 


“ASIL MESELE SPORCU KARDEŞLERİMİZİN BU TESİSLERİ EN İYİ ŞEKİLDE KULLANMALARI”

 

Bakan Çağatay Kılıç sözlerini şöyle sürdürdü;
“Sporcu Fabrikalarının yapılmasıyla illerdeki sporcularımızın daha iyi şartlarda antrenman yapmalarını sağlamak istiyoruz. Aynı zamanda, daha fazla sporcuya ulaşmak geleceğin teminatı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onların sosyalleşmesini sağlamak istiyoruz.

 

 

    Ancak, asıl mesele sporcu kardeşlerimizin bu tesisleri en iyi şekilde kullanmaları. Kendilerine sunulan imkanları iyi değerlendirmeleridir. İnşallah onlar da önemli başarılarla bu güzel tesisleri taçlandırırlar” 

Son Güncelleme: 10.06.2016 08:25
Anahtar Kelimeler:
SporBİLECİKGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle