SOMA KAZA DEĞİL KATLİAMDIR

Bilecik’te bir gurup öğrenci Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ile ilgili yürüyüş yaparak protesto gösterisi düzenlendi.

14 Mayıs 2014 Çarşamba 17:02
3029 Okunma
SOMA KAZA DEĞİL KATLİAMDIR

Bilecik’te bir gurup öğrenci Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciası ile ilgili yürüyüş yaparak protesto gösterisi düzenlendi.  

  Bilecik Cumhuriyet Meydanında toplanan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) , Öğrenci Kolektifleri ve Türkiye Liseliler Birliği, Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi  bir gurup öğrenci Soma’da ölen maden işçileri için yürüyüş yapıp, hükümet aleyhine sloganlar attılar. Yürüyüş sırasında çarşı merkezinde duraklayıp bir basın bildirisi okuyan guruba polis müdahale etmedi. Gurup adına basın açıklamasını okuyan Şevval Kaya, Soma’da yaşanan facianın yüzlerce can aldığını, yaşanan kazanın kaza değil katliam olduğunu iddia etti.

 

  Kaya, “Bu bir katliamdır ve her katliamın bir sorumlusu vardır. Madenlerde özelleştirmeden sonra katlanarak artan bu cinayetler geçtiğimiz 10 yıl içinde de defalarca yaşanmıştır. O yüzden yaşadığımız faili belli bir katliamdır. Katliamın sorumluları madenleri özelleştiren, taşeron çalıştırmayı yaygınlaştıran, patronların daha fazla kâr elde etmesi için her türlü yasal düzenlemeyi yapanlardır. Katliamın sorunluları daha 20 gün önce Soma’da ki iş kazalarıyla ilgili meclise verilen araştırma önergesini reddedenlerdir.

Katliamın sorumlusu Soma Holding’dir Ak Parti hükümetidir.  Ak Parti iktidarı yalnızca yoksulluğu köle gibi çalıştırmanın, sömürünün iktidarı değildir. Aynı zamanda ölümünde iktidarıdır. Yıllarca güvencesiz çalışmaları yasal mevzuata uygun hale getirenler yüzlerce iş cinayeti ve münferit vaka muamelesi yapanlar, yüzlercemizin ölmesini yine kadere bağlayacaklardır. Çünkü onlar güzel öldüler bu mesleğin fıtratında ölüm vardır diyenlerdir. Onlar için insan hayatının değeri şirketlerin kârlarından kendi koltuklarından daha fazla değildir. O yüzden hemen sorundan kurtulmanın yollarına bakmaktadırlar. Artık yeter yeni katliamlar yaşamamak için yüzlerce insanımızın katledilmesinin sorumlusu Ak Parti hükümeti derhal istifa etmelidir” dedi.

 

  Yapılan basın bildirisinin ardından gurup sloganlar atarak Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan Şehitler Parkına geldi. Burada yakılan mumlar ve dinlenen Devrim Türküleri eşliğinde gece yarısı saat 01:00’a kadar oturma eylemi yapacaklarını bildirdiler.

 

Son Güncelleme: 14.05.2014 17:02
Anahtar Kelimeler:
EylemSoma
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle