ŞEMSİYELERİ HAZIRLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu paylaştı.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
10 Şubat 2024 Cumartesi 11:20
421 Okunma
ŞEMSİYELERİ HAZIRLAYIN

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son hava tahmin raporunu paylaştı.

Yağışlar geri geliyor! Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde kuvvetli rüzgar beklentisi nedeniyle İstanbul dahil 21 il için sarı kodlu alarm verildi. Rüzgarın saatte 40-70 km hızla eseceği yönünde yapılan uyarıda, vatandaşların tedbirli olmaları önemle vurgulandı. Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte bölge bölge 5 günlük hava durumu.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre, ülkemizin güneydoğusu ile güney ve batı kıyılarında parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Kuzey Ege kıyıları, İzmir ve Muğla çevreleri, Aydın'ın kıyı kesimleri, Şanlıurfa, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Batman, Malatya, Elazığ ve akşam saatlerinden sonra Antalya çevrelerinde yağmur ve yer yer sağanak yağışlar öngörülüyor.Peki, hafta sonu hava nasıl olacak? İşte bölge bölge 5 günlük hava durumu...

Marmara ve Ege bölgesi için fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın bugün güney ve güneybatı yönlerden Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli, zaman zaman fırtına, Tekirdağ, İstanbul ve Bursa çevrelerinde kuvvetli, bu illerin yüksek kesimlerindeyse zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.Pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kuvvetli lodos sebebiyle ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi ile soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor.

üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege’de güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle