SEL FELAKETİNDEN SONRA VALİ NAYİR, İNCELEMELERDE BULUNDU

Bilecik’in İnhisar ilçesine bağlı 93 haneli Tozman köyünde dün yaşanan sel felaketinin ardında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve AK Parti Milletvekili Halil Eldemir köyde incelemede bulundu.

17 Haziran 2015 Çarşamba 14:30
2275 Okunma
SEL FELAKETİNDEN SONRA VALİ NAYİR, İNCELEMELERDE BULUNDU

Bilecik’in İnhisar ilçesine bağlı 93 haneli Tozman köyünde dün yaşanan sel felaketinin ardında Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir ve AK Parti Milletvekili Halil Eldemir köyde incelemede bulundu.

 

 

  İncelemelerin ardından açıklama yapan Vali Ahmet Hamdi Nayir, alınması gereken önlemleri  almaya çalıştıklarını söyledi. Tespitlerin hala devam ettiğinin belirten Nayir, “Burayla ilgili hasar tespit çalışmalarımız. Bize bildirilen 150 tane küçükbaş hayvan telefimiz var. Araç kayıplarımız var. Otomobil veya tarımsal araç gereç kayıpları var. Can kaybının olmadığını en büyük nimet sayıyoruz. Devlet Su İşlerine asıl görev düştüğünü buranın yeniden bir ıslahı çalışmalarına bakacak onlarda. Aynı çalışmayı başlattılar. Bir taraftan biz hasar tespit çalışmalarımızı yapalım.  Onları gönderelim. Ama yerleşim alanı olarak biraz dereyi biz işgal etmişiz gibi görünüyor. Dere alanına girmişiz gibi duruyor. Buna şükür” dedi.

 

 

  “ TEK TESELLİMİZ CAN KAYBIMIZIN OLMADIĞI”

 

  Nayir, konuşmasının devamında, yoğun yağıştan gelen selin köyün alt yapısı başta olmak üzere bir hayli bir zarar olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti.

  “Dünden itibaren bütün ekiplerimiz AFAD ekibimiz, İl özel İdare ekibimiz, Sağlık ekibimiz, Jandarma ekibimiz, Devlet Su İşleri ekibimiz hep bir önce tespite çalıştılar daha sonra da ilk etapta yapılacak işler, köye ulaşımı sağlayacak tedbirler neyse onu almaya çalıştılar. Acil ihtiyaçlarımız, içme suyu ihtiyaçlarımız için tedbirleri alıyoruz. Elektriğin yıkılan direkleri yapılmaya çalışılıyor. Belki birkaç gün o süreci de kaymakamlığımız önlem alarak en azından acil ihtiyacınızı karşılayacak şekilde bir jeneratör teminine çalıştı.

 

 

 Tek tesellimiz can kaybımızın olmadığı. Onda da erken uyarının öneminin gördük. Yukarıdaki yayladaki vatandaşlarımız Allah razı olsun onlardan. Erken uyararak buradaki muhtarlığımızın duyurmasıyla en azından bir can kaybının olmadığını burada gördük. Giden dünya malı bir çeşit yerine geliyor, bir şekilde yerine geliyor.  Ama can kaybımız maalesef geri dönmüyordu. Dere yatağımız önceden de kısmen kendini göstermiş, tedbirlerde alınmıştı ama o da yoğun bir yağışa tahammül edememiş. İnşallah kısa zamanda imkanlarımız ölçüsünde Ankara’nın da desteğini isteyerek Sayın Milletvekillerimizin de desteğini isteyerek bulacağımız kaynaklarla tekrar içme suyumuzu, kanalizasyonumuzu, yolumuzu eski haline getirmeye çalışacağız. Allah beterinden korusun, geçmiş olsun diyorum.”

 

 

  “MADDEN OLAN ŞEYLER ALLAH’IN İZNİYLE BİR ŞEKİLDE GİDERİLİR”

 

  AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ise, Tozman köyünde yaşayan hemşerilerine geçmiş olsun dileklerini ileterek,” Cenabı Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın. Tesellimiz can kaybının olmaması. Madden olan şeyler Allah’ın izniyle bir şekilde giderilir. Buda Afat ekiplerimiz, sağlık ekiplerimiz, özel idare ekiplerimiz özverili bir çalışma yürütürler. Devlet Su İşleri ekiplerimiz. İnşallah bu yaraların en kısa sürede sarılacağına inanıyoruz” dedi.

 

 

  “87 YAŞINDAYIM BEN BÖYLE BİRŞEY GÖRMEDİM”

 

  Köyde yaşayan Mustafa Atasay, 87 yaşında olduğunu belirleterek,” Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Bizi çok etkiledi. Mal kaybımız da oldu. Her taraf yıkıldı” dedi.

 

 

  Köyde yaşayan Gülşen Işık, Her tarafın yıkıldığını ve hiçbir şeyin kalmadığını belirtti. Işık,”80 yaşına gireceğim. Bağ bahçe kirazlarım kalmadı. Hiç biri yok. İşçileri götürdüm daha parasını da vermedim. Hiç ömrümde görmedim. Zararımız çok 4 tarla kirazım gitti.  4 tarla kiraz dibinden kayboldu. Hiç yiyemedik” dedi.

 

 

 

 Ayrıca Vali Nayir’e, incelemelerde İnhisar Kaymakamı, İnhisar İlçe Jandarma Komuta, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım ile kurum müdür ve amirleri eşlik etti.


 

 

 

A

Son Güncelleme: 17.06.2015 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle