SAĞDUYULU OLALIM

Bu sene 734'üncüsü kutlanacak olan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri amaçlarını geçerek siyasi bir rant haline gelmesi, Söğütlü vatandaşları derinden üzüyor.

04 Eylül 2015 Cuma 05:08
1503 Okunma
SAĞDUYULU OLALIM

 Bu sene 734'üncüsü kutlanacak olan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri amaçlarını geçerek siyasi bir rant haline gelmesi, Söğütlü vatandaşları derinden üzüyor.

 

 

Osmanlı Devleti’nin filizlendiği bu mukaddes topraklarda her yıl eylül ayının ilk yarısında ceddimiz Ertuğrul Gazi anılarak şenlikler düzenlenir. Düzenlenmekte olan bu şenlikler ve törenler kuruluşundan bu yana yedi asırdır devam etmektedir. Kayı boyu Yörük aşiretlerince atalarına duydukları saygı ve sevgiyi sunmak, genç nesillere yurt ve tarih sevgisi kazandırmak, birlik ve beraberliklerini pekiştirmek ve tarihi yad etmek gibi ulvi düşüncelerle aksatılmadan kutlana gelmiştir. Bu sebeple bu törenlere aynı zamanda “ Yörük Bayramı “ da denilmektedir. 

 

 

TÖRENLERİN GEÇMİŞİ

 

Milli ve manevi değerlerimizin muhabbetle yaşandığı Ertuğrul Gazi’yi Anma Törenlerinin ilk başlama şeklinin Ertuğrul Gazi’nin Domaniç yaylasından salimen döndüğünde yapılan işleri meşveret etmek, kazanılan mal ve mülkün bir nevi edasını yapmak için ahalisine bir toy (düğün) düzenleyerek “Etli bulgur pilavı“ ikram etmesi olarak rivayet edilir. Düzenlenen bu toy toplantıları Ertuğrul Gazi’nin vefatından sonra da günümüze kadar süregelmiştir. 

 

HERKESİ SAĞDUYULU OLMALI

 

Söğüt, bu sene 734'üncüsü kutlanacak olan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri geçmiş senelerde yaşanan olaylar sonrası şenliklerle gündeme gelemeyerek, şenliklerde yaşanan olaylar ile gündeme gelmişti. Bu olaylar Söğüt halkını derinden etkilemişti. Bu sene kutlanan 734'üncüsü kutlanacak olan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenliklerine gelecek olan tüm siyasi parti temsilcileri ve ona gönül, sevda vermiş partilileri sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Söğüt artık yaşanan kavgalarla değil, Ertuğrul Gazi’ye yakışık bir şekilde anılması gerektiğini düşünüyoruz. 

 

EMNİYETE ÇOK İŞ DÜŞÜYOR

 

Geçen sene 733'üncüsü kutlanan olan Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri fitili ateşleyen emniyet güçleri olmuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli’yi Ertuğrulgazi türbesine almayarak, “İlk Önce Başbakanımız ziyaret edecek” diyerek bütün partilileri ayaklandırmıştı. Bu anlamda Bilecik ve çevre illerden gelen emniyet yetkililerimize çok görev düşüyor.

 

SADECE TÜRKİYE DİYELİM

 

Geçmiş senelerde Söğütte bulunan Tören Alanına oturan vatandaşlar gruplara ayrılıp, partililerinin oturduğu tribünlere otuyorlardı. Tribünler derbi maçı havasında birbirleri taş, pet şişe ne bulurlarsa atıyorlar, bir tribünden “Devletin Başına Devlet Geçecek” diğer tribünden “Recep Tayyip Erdoğan” sloganları yükseliyordu. Bu sene Türkiye'nini içinde bulunduğu bu terör olayları nedeniyle bütün partililerini omuz omuza verip sadece “Türkiye” diye sloganlar atmaları tek temelimiz. 

 Öte yandan, Bilecik Valiliğinin törenlere ev sahipliği yapmasından dolayı tören alanına giren bütün vatandaşlara Türk Bayrağı dağıtması dileğiyle.


Son Güncelleme: 04.09.2015 05:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle