POYRAZ, SERACILARA MÜJDEYİ VERDİ

AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı sebebiyle Bilecik Söğüt ilçesinde seraları hasar gören çiftçilerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

25 Mart 2015 Çarşamba 06:28
4190 Okunma
POYRAZ, SERACILARA MÜJDEYİ VERDİ

  AK Parti Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz aylarda yoğun kar yağışı sebebiyle Bilecik Söğüt ilçesinde seraları hasar gören çiftçilerle ilgili bir basın açıklaması yaptı.

 

 

Poyraz açıklamasında, geçtiğimiz aylarda meydana gelen Bilecik’teki yoğun kar yağışı nedeniyle Orta Sakarya olarak adlandırılan İnhisar-Söğüt ve Osmaneli ilçelerinin bir kısmında seracılık yapan Bilecikli vatandaşların yaşadıkları mağduriyetlerin giderilmesi ve çiftçilerin yaralarının sarılması adına, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı tarafından Bilecik’e 6 milyon TL ödenek tahsis edildiğini belirtti. Poyraz, “Tahsis edilen ödeneğin kullandırılması anlamında, Bilecik Valimizin önderliğinde kurulacak bir komisyon vasıtasıyla ilçe kaymakamlıklarında açılan afet acil yardım hesaplarına, ilçelerin zararları nispetinde aktarılıp dağıtımı sağlanarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine katkı sağlanacaktır. Çiftçilerimizin borçlarının ertelenmesi hususunda da; vatandaşlarımızın yaptıkları başvurular tamamlanmış; Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden kullandıkları kredileri daha önce yapılandırılmamışsa bu çiftçilerimizin borçlarının bir yıl ertelemesi mümkün olacaktır.

 

 

“YÜZDE 20 HİBELİ VE DÜŞÜK FAİZLİ ÖDENEK”

 

Poyraz açıklamanın devamında, Bursa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Orman ve Köy İlişkileri (ORKÖY) kapsamında seracılık projelerinde de kullanılabilecekleri yüzde 20 hibeli ve düşük faizli geri ödemeli toplam 1,5 milyon TL tutarında ödenek planlaması yapıldığını belirterek, “Başvuruları 16 Mayıs 2015 tarihinde sona ermek üzere, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından Seracılık yapan vatandaşlarımızın da faydalanabileceği toplam 9 milyon ödenek tahsis olup tahsis edilen ödenek proje bazlı ve yüzde 50 hibeli olarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Maliye Bakanlığımız bütçesinden, İl Özel idaremizin görev alanına giren hizmetlerde kullanılmak üzere; Özel İdaremize toplam 6 milyon TL ödenek aktarıldı” dedi.

 

 

 Poyraz ayrıca, seracıların mağduriyetinin giderilmesi amacıyla, Başbakanlıktan 6 milyon TL, BEBKA kapsamında tahsis edilen 9 Milyon TL, ORKÖY kapsamında planlanan 1,5 milyon TL ile Maliye Bakanlığı bütçesinden İl Özel İdaremize tahsis edilen 6 Milyon TL ödenek yapıldığını belirterek,” Bu yapılan ödenekler sonucunda Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı M.Mehdi Eker, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile BEBKA dönem Başkanı Sayın Valimiz Ahmet Hamdi Nayır’A ve katkısı olan tüm bürokratlara teşekkür eder, ilimize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi. 

Son Güncelleme: 25.03.2015 06:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle