POMEM ÖĞRENCİLERİ YEMİN ETTİ, SICAKTAN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERİN YARDIMINA AMİRLERİ KOŞTU

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 13’üncü dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

09 Haziran 2014 Pazartesi 08:55
3832 Okunma
POMEM ÖĞRENCİLERİ YEMİN ETTİ, SICAKTAN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERİN YARDIMINA AMİRLERİ KOŞTU

Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) 13’üncü dönem mezuniyet töreni gerçekleştirildi.  

  Bilecik Edebali Stadyumunda gerçekleşen törene, Vali Yardımcısı Metin Çınar, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Alay Komutanı Alper Sır, Emniyet Genel Müdürlüğünü Temsilen 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Şahin,  Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Yaşar, Ağır Ceza Reisi Halil İbrahim Aktepe, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru,  Pomem Müdürü Mesut Çelebi, Kurum Müdürleri, Kurum Amirleri ve çok sayıda öğrenci aileleri katıldı.

 

  Program Saygı Duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından 13’üncü dönem okul birincisi Necip Kalle’nin konuşası ve sırasıyla Pomem Müdürü Mesut Çelebi ve Vali Yardımcısı Metin Çınarın konuşması ile devam etti.

Okul birincisi Necip Kalle yaptığı konuşmasında, Yeni bir mesleğe atılmak için onur ve gurur verici bir yarışı tamamlamış bulunduklarını belirtti. Kalle, “Eğitim ve öğretim süresi içerisinde ailelerinden ayrı kalan biz polis adaylarına Bilecik Polis Meslek Eğitim Merkezini 2’inci bir aile haline getiren, meslek ilkelerini tüm ayrıntıları ile bizimle paylaşarak mesleği sevdiren başta eğitim merkezi müdürümüz Sayın Mesut Çelebi’ye, sıralı müdür ve amirlerimize, tüm öğretim görevlilerine ve müdürlüğümüzün tüm personeline polis adayı arkadaşlarım adına şükranlarımı arz ederim” dedi. Ardından kürsüye çıkan Pomem Müdürü Mesut Çelebi, Polis Meslek Eğitim Merkezlerinin 13’üncü dönem öğrencilerinin mezuniyet ve diploma törenine katılanlara teşekkür ettiklerini belirtti.

Çelebi, “2006 yılında Sayın Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın açılışını yaparak eğitim hayatına başlayan Bilecik Polis Eğitim Merkezi dinamik ve modern altyapısı ile kısa sürede Türkiye’nin önde gelen eğitim merkezlerinden biri haline gelmiş ve kuruluşundan bu yana 4696 polis adayını mezun etmiştir. Bugün ise 13’üncü dönem olarak 409 polis memurumuzu Emniyet Teşkilatı saflarına katmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diye ifade etti. Son olarak kürsüye çıkan Vali Yardımcısı Metin Çınar, Polis teşkilatının 169 yıldır vatana hizmet etme gururunu yaşayabilen nadir kuruluşlardan biri olduğunu belirtti.

Çınar, “Yerine getirdiği görev itibariyle, karşılaştığı zorluklar ve toplumumuzun geçirdiği zor ve tehlikeli dönemlerde dikkate alındığında, bu 169 yıllık gurur ve şeref daha da bir önem taşımaktadır. Türk Polisi kuruluşundan bu yana vatan ve miller hizmetindeki kutsal görevini Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda, Cumhuriyete, Anayasaya ve kanunlara bağlı olarak, zaman zaman çok zor şartlar altında, canını, kanını feda etmekten çekinmeksizin yerine getirmiş ve bu vasıfları ile de dünya polis teşkilatı içerisinde hak ettiği saygınlığı kazanmıştır” dedi. Konuşmalara sırasından havanın sıcaklığından etkilenen öğrencilerin yardıma amirleri yetişti. Ellerindeki peşeteler ile terleyen öğrencilerin terleri silen amirler öğrenci yakınları tarafından taktir topladı.

  Konuşmaların sonunda dönem birincisi Necip Kalle’nin yaş kütüğüne plaket çakması ve dereceye giren 10 öğrenciye diploma ve ödülleri verildi. Tören amiri Eray Ağırlar eşliğinde yemin töreni ve arkasından polis marşının söylenmesinin ardından öğrencilerin şapkalarını havaya atması ile tören son buldu.

  Törenin ardından gelen protokol davetlilerine bir takım ikramlarda bulunuldu.

 

 


 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 09.06.2014 08:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle