OSMANLI DEVLETİNİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ BÖYLE KUTLANDI

Osmanlı Devleti’nin kuruluş yıl dönümü 27 Ocak günü yani dün yayımlanan mesajlar ile kutlandı.

28 Ocak 2015 Çarşamba 07:44
3067 Okunma
OSMANLI DEVLETİNİN KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ BÖYLE KUTLANDI

 Osmanlı Devleti’nin kuruluş 716. yıl dönümü 27 Ocak günü yani dün yayımlanan mesajlar ile kutlandı.

 

 

 Yüzyıllarca dünyanın en büyük ve en güçlü devleti olan Osmanlı Devleti’nin temelinin 27 Ocak 1299’da atıldığı kabul edilir. Sultan Osman’ın babası Ertuğrul Gazi, Selçuklulara büyük hizmetlerde bulunduğu için, Bizans sınırındaki Söğüt ve Domaniç’e uç (sınır) beyi olmuştu. Onun oğlu Osman Bey, bu topraklarda 27 Ocak 1299 yılında Osmanlı Devleti’ni kurdu. Her platforma, toplantılarda Osmanlı Devletinin Bilecik’in Söğüt ilçesinde kurulduğunu dile getiren Bilecik’in protokol üyeleri böyle bir günü kutlama mesajı ile geçiştirmeleri,  Yalova haklımı acaba sorusunu akıllara getirdi. (NOT: Osmanlı Devletinin Yalova’da kurulduğunu iddia etmişlerdi)

 

 

 

 Bilecik’te en küçük bir organizasyonda bile “Komisyon” oluşturan yetkililer böyle anlamlı bir günde neden bir kutlama, anma veya hiç yoksa bir gösteri yapmadıkları merak edildi. Her Uluslararası karşılamalara, törenlerde, platformlarda Osmanlı Devletine önemine değinen ve Osmanlı büyüklerinden feyz alan Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız böylesine anlamlı ve önemli bir günü sıradan bir gün gibi geçilmesini  “Aman” duymasınlar diyoruz.

Son Güncelleme: 28.01.2015 07:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle