OSMANELİ'DE KAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI

Eskişehir Türk Kızılay'ı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi yetkilileri tarafından “Toplum Liderlerini Kan Bağışı Bilgilendirme Projesi” kapsamında Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

18 Mayıs 2016 Çarşamba 12:24
599 Okunma
OSMANELİ'DE KAN BAĞIŞININ ÖNEMİ ANLATILDI

     Eskişehir Türk Kızılay'ı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi yetkilileri tarafından “Toplum Liderlerini Kan Bağışı Bilgilendirme Projesi” kapsamında Bilecik'in Osmaneli ilçesinde bilgilendirme toplantısı yapıldı.

 

 

      Osmaneli Halk Eğitim Müdürlüğü'nün konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, Eskişehir Türk Kızılay'ı Batı Anadolu Bölge Kan Merkez Bölge Müdürlüğü yetkilileri Özlem Arslan, Yeliz Demir ve Özgül Arslan  tarafından kan bağışının önemine dikkat çekildi. Daha sonra konuşan Osmaneli  Kaymakamı Edip Çakıcı, kan bağışının önemine vurgu yaparak, bağışlanan her bir ünite kanın bir can kurtardığını söyledi.

 

 

    Kan toplama konusunda Türk Kızılay'ının önemli bir görevi yerine getirdiğini kaydeden Çakıcı, "İnsanlarımız, sağlıklı bir yaşam için de kan vermesi gerekir. Kan vermek sağlıktır. Hem veren insanlar için hem de verilen kanlardan faydalanacaklar için kan hayattır. Tüm vatandaşlarımızın, insanlığı ve kendini seven herkesin kan vermesi gerekir. Sağlıklı her vatandaşımız kan bağışı kampanyasına destek verebilir. İlçemizde 23 Mayıs 2016 günü yapılacak olan kan bağışı kampanyasına tüm Osmaneli halkımızın kan desteklerini bekliyoruz" dedi. 

  Eskişehir Türk Kızılay'ı Batı Anadolu Bölge Kan Merkezi Müdürlüğü sorumlusu Özlem Arslan da, cumhuriyetten öncede var olan 148 yıllık bir kurum olduklarını hatırlattı. Arslan, “Günümüzde tıp alanında her gün bir gelişme yaşanmasına, insanlığın büyük sorunu olarak adlandırılan birçok hastalığın tedavisinde gelişme kaydedilmesine karşın, kan hala tek kaynağı insan olan tedavi ajanı olma özelliğini sürdürüyor. Bu nedenle, her ülke kan ihtiyacının karşılanması için kendisine ait politikalar geliştirmek zorunda kalmış ve ‘güvenli kan sağlanması’ giderek daha büyük bir önem kazanmıştır. Güvenli kan temini için ilk ve en önemli şart ise bu kanların, kan bağışının önemi, gerekliliği konusunda eğitilmiş bilinçli kişilerden elde edilmesidir. Güvenli kan temini projesi kapsamında hastaların ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin gönüllü ve düzenli kan bağışlayan kişilerden elde edilmesinin büyük önem taşıyor. Güvenli kan temini için halkı bilinçlendirmemiz şart. Sizler de bu unsurda bu roller oynuyorsunuz. Bir torba kan üç hayat kurtarıyor. Bunun önemini hiçbir zaman unutmamalıyız" diye konuştu.

  Toplantıya, Kaymakam Çakıcı'nın yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili Jandarma Başçavuş Rıza Gazel, İlçe Emniyet Müdür Vekili Komiser Murat Öz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Ekinci, İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, okul müdürleri, mahalle muhtarları ile diğer ilgililer katıldı. 

Son Güncelleme: 18.05.2016 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle