OLAYLARIN FATURASI ÇIKMAYA BAŞLIYOR

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü 24 Nisan 2015 günün Osmaneli İlçe Stadı’nda Osmaneli Gençlerbirliği ile Bilecik İl Özel İdare Kulüpleri arasında oynanan 1. Amatör Ligi futbol müsabakasında sonrası yaşanan olaylar hakkında bir basın bildirisi yayımladı.

16 Mayıs 2015 Cumartesi 07:59
1501 Okunma
OLAYLARIN FATURASI ÇIKMAYA BAŞLIYOR

 Bilecik İl Emniyet Müdürlüğü 24 Nisan 2015 günün Osmaneli İlçe Stadı’nda Osmaneli Gençlerbirliği ile Bilecik İl Özel İdare Kulüpleri arasında oynanan 1. Amatör Ligi futbol müsabakasında sonrası yaşanan olaylar hakkında bir basın bildirisi yayımladı.

 

 

 

  Yapılan açıklamada, normal seyrinde devam eden maç esnasında, bir grup seyirci tribün tellerini zorlayarak sahaya atlamak istemiş, yapılan sözlü müdahalelere rağmen söz konusu seyirci grubu halen devam eden müsabaka esnasında sahaya atladığı bildirildi. Açıklamada, “İlk etapta sahaya giren seyirci grubuna müdahale edilerek saha dışına çıkartılmış, fakat sahaya atlamak isteyen diğer seyirci grubunun tel örgüleri aşmak için yüklenmesi, sahaya girmeye başlaması üzerine yaşanan izdihamın önlenmesi ve seyircilerin sahaya girmesinin engellenmesi için müdahalede bulunulmuştur. Sona eren maçın devamında olaylar yoğunlaşmış, sporculara ve güvenlik güçlerine yabancı maddeler atılmış, fiili ve sözlü saldırılarda bulunulmuştur. Bunun üzerine güvenlik güçlerimiz ve sağduyulu vatandaşlarımızın gayretleri ile olaylar bastırılmış ve kalabalık dağıtılmıştır” denildi.

 

 

 

 

  YAŞANAN OLAYLARDA 7 KİŞİ YARALANIP 35 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

 

 

  Açıklamanın devamında, yaşanan olaylarda müdahale esnasında vatandaşların yaralanan olmamış, ancak güvenlik güçlerinden 7 kişi hafif şekilde yaralandığı belirtilerek, “Bu olayların meydana gelmesinde etkin rol oynayan, sahaya atlayan, yabancı maddeler atan, güvenlik güçlerine mukavemette bulunan 35 kişi tespit edilmiş olup, meydana gelen olaylar hakkında; Spor Alanlarına Yasak Madde Sokmak ve Müsabaka Düzenini Bozmak, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanuna Muhalefet ve Görevi Yaptırmamak İçin Direnmek, Görevli Memura Mukavemet ’ten yasal işlem başlatılmış, şüphelilerin alınan ifadeleri ile tamamlanan tahkikat evrakları ikmalen Osmaneli Cumhuriyet Savcılığına gönderilmiştir” denildi.

Öte yandan, bu yaşanan olayların ilk olmadığı ve diğer Bilecikspor müsabakalarından yaşanan olaylar sırasından tribünden atlayarak hakeme yumruk atan ve sahaya yabancı madde atanalar için niye kararlar alınmadı merak konusu haline geldi.

 

 

 

 

Son Güncelleme: 16.05.2015 07:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle