OLAYLA İLGİLİ 3 KİŞİNİN İŞ AKDİ SONLANDIRILARAK İLGİLİ MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, dün kentte yaşanan köpek katliamıyla ilgili Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyonu çalışanı 3 kişinin iş akdini sonlandırarak, ilgili müdürü açığa aldıklarını söyledi.

İbrahim Sünetci
İbrahim Sünetci
25 Kasım 2023 Cumartesi 13:50
835 Okunma
OLAYLA İLGİLİ 3 KİŞİNİN İŞ AKDİ SONLANDIRILARAK İLGİLİ MÜDÜR AÇIĞA ALINDI

Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, dün kentte yaşanan köpek katliamıyla ilgili Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyonu çalışanı 3 kişinin iş akdini sonlandırarak, ilgili müdürü açığa aldıklarını söyledi.


Olay, dün Bilecik-Sakarya istikameti 2. Tünel mevkiinde yol kenarında 14 köpeğin ölü, 1 köpeğin yaralı bulunması üzerine Cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında Bilecik Belediyesi Hayvan Rehabilitasyonu çalışanı 2'si kadın toplam 5 şahıs gözaltına alınmıştı. Yaşanan süreç hakkında değerlendirme yapan Bilecik Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, "Son günlerde yaşanan olaylar, sizleri olduğu gibi beni de derinden etkilemiştir. Bu açıklamayı yapmak, yaşanan üzücü olaylara dair duyduğumuz acıyı ifade etmek, aynı zamanda doğru adımların atılacağına dair güvenceler vermek amacındayım. Belediyemizin Veterinerlik İşleri Müdürlüğü personeli tarafından gerçekleştirilen 15 köpeğin iğneyle öldürülerek yol kenarına atılması olayı, sadece bir hayvansever ve hayvan sahibi olarak değil, bu toplumun bir ferdi olarak da beni oldukça derinden yaralamıştır. Bu tür acı olayların yaşanmasının kabul edilemez olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Ayrıca sokak hayvanlarına sahip çıkmak ve onları iyileştirmek için hayata geçirdiğimiz birçok örnek proje ve çalışmalarımıza gölge düşüren bu vahşeti sizler gibi ben de lanetliyor ve kınıyorum. Bizler can dostlarımızı korumaya, onları iyileştirmeye ve onlar için üretmeye devam edeceğiz" dedi.

"Bu olaya karışan 3 personelin iş akdini sonlandırdık ve ilgili müdürü açığa aldık"
Subaşı açıklamasının devamında, "Bu olaya karışan 3 personelin iş akdini sonlandırdık ve ilgili müdürü açığa aldık. Adaletin yerini bulması için sürecin takipçisi olacağımızın bilinmesini isterim. Ancak bu sürecin, sadece bir cezalandırma süreci olmayacağını, aynı zamanda daha etkili önlemler alarak benzer olayların önüne geçmeye çalışacağımızı belirtmek isterim. Bilecik Belediyesi olarak asla suçluların yanında veya arkasında yer almayacağımızı vurgulamak istiyorum. Gözlerinin içine bakarak, omuz omuza, güven ve samimiyet ortamı olduğuna inandığım personellerimizin bu tür bir suç işlemesi, işlenen suçun yalanla kapatılmaya çalışılması ve son ana kadar yalan söylenmesi ise bizleri oldukça derinden yaralamıştır. Siz değerli kamuoyunun huzurunda bir daha böyle bir suç ve ihmalin belediyemizde yaşanmayacağına dair söz veriyorum. Can dostlarımızın sağlığı ve güvenliği için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Son Güncelleme: 25.11.2023 14:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilecik'li 2023-11-25 17:12:55

Neden hemen savunma yaptınız o halde bildiri verdiniz aciklama yaptiniz sonra bile isteye öldürüldükleri ortaya ciktiktan sonra patlasimi silerek yirum silerek masumu hatta komplo kurbanını oynamaya başladınız. Hatalisiniz once kamera kayıtlarını gprs leri inceleyip ondan sonra arkanıza alıp konuşma yapacaktiniz. Hala açık ve net değil konu

banner22

resim yükleresim yükle