ODALAR EL ELE VERİP KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ DEDİLER

Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Kentsel Dönüşüm Projesinin" teknik boyutunun görüşüldüğü toplantı yapıldı.

13 Şubat 2014 Perşembe 16:57
2611 Okunma
ODALAR EL ELE VERİP KENTSEL DÖNÜŞÜM GEREKLİ DEDİLER

  Bilecik Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde  "Kentsel Dönüşüm Projesinin" teknik boyutunun görüşüldüğü toplantıya, Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Abdullah Ay, Mimarlar Odası Bilecik Şubesi Başkanı F. Didem Mean Oda üyeleri Ufuk Aykaç, Nihan Eğilmez,  İnşaat Mühendisleri Odası Bilecik Şube Temsilcisi İnanç Taşkın, İbrahim Uludağ, Harun Kılıç ,Cemil Türk, Harita Mühendisleri odasını temsilen Gönül Karaoğlu, Hüseyin Yalçın katıldı.

 Toplantının ilk konuşmayı  Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Abdullah Ay yaptı. Kentsel Dönüşümün bir gereklilik olduğunu söyleyen Müdür Ay, Kentsel Dönüşümün siyasilerce polemik haline getirildiğini ifade etti.

Ay, "Bu bölgede Kentsel Dönüşüm bir gerekliliktir. Mevcut imar planına göre çok dar yollarımız var. Yapı stoku çok kötü, kerpiç, ahşap, yığma yapılar çoğunlukta.  Tapulama anlamda satış sorunlarının olduğu mülkiyetler var. Yaşamsal öneme sahip olan, itfaiyenin, ambulansın geçemediği yollar veya temizlik, çöp toplama işlerinin yapılamadığı sokaklar var. Tüm bunları değerlendirdiğimizde, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü olarak bu projenin gerekliliğini düşünerek bir proje hazırladık. Bugün, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri odası olarak, teknik insanlar olarak bir aradayız " dedi.

 Toplantıda, Mimarlar Odası Bilecik Şubesi Başkanı F. Didem Mean, İnşaat Mühendisleri Odası Bilecik Şube Temsilcisi İnanç Taşkın ve Harita Mühendisleri Odası Bilecik Şube Temsilcisi Gönül Karaoğlu da söz alarak birer konuşma yaptılar. 

Toplantının ardından Belediye Başkanı Selim Yağcı, Oda temsilcileri, ve Basın Mensupları Bilecik Kent Ormanında öğle yemeğinde için bir araya geldiler.

Son Güncelleme: 13.02.2014 16:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle