NİHAYET HASTANE KOMİSYONA SEVK EDİLDİ !

Bilecik İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısı Serkan Yıldırım Başkanlığında yapıldı.

04 Ağustos 2014 Pazartesi 12:38
1195 Okunma
NİHAYET HASTANE KOMİSYONA SEVK EDİLDİ !

Bilecik İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantısı Serkan Yıldırım Başkanlığında yapıldı.

 

 

 İl Genel Meclisi toplantı salonunada gerçekleşen toplantıda 1 gündem maddesi görüşüldü. Bilecik’te 2 yıldır başlanması beklenen Bilecik Devlet Hastanesi için bugün karar alındı. Görüşülen tek gündem maddesi, mülkiyeti İl Özel İdaresine ait olan İl Özel İdaresi'nin olduğu 38 bin 650 metrekare alanın, Bilecik Devlet Hastanesi yeni hizmet binası yapılmak kaydıyla Sağlık Bakanlığı'na devredilmesi görüşüldü. 

 

 

 Toplantıda söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel Meclis üyesi Hikmet Turhan,  2 yıldır bir hastanenin yerinin belirlenemediğini belirtti. Turhan, "Biz hala havanda su dövüyoruz. 2 yıl oldu diyor arkadaşımız 2 yıldır bir türlü hastanenin yeri belirlenip te başlayamadık. Hala orası mı değişsin burası mı değişsin bunun kesin kararını önümüze getirin, bu hastane artık yapılsın. Halk bunu istiyor hastanemiz gerçekten yetersiz ve hastane yerinin halkımıza daha yakın olması gerektiği il özel idaresinde olacaksa bu olsun elimizden geleni yapmaya hazırız. Yalnız bu çabuklaşsın biran önce yapılsın aynı dönemde Polatlı'da başlandı hastane bitiyor. Biz daha yerini tespit edemedik" dedi.

 

 

 Ardından söz alan CHP Gölpazarı İl Genel Meclis üyesi Turgay Yılmaz, yeni yapılacak hastanenin  yerinin belirlenememesinin yılan hikayesine döndüğünü kaydetti. Yılmaz, "Bu yılan hikâyesine dönen hastanenin başlanması galiba Sağlık Bakanlığının çalışma programında bu hastanenin yapımı şuan mevcut değil çünkü sürekli yer değiştirilerek hastane eski yerine mi olsun yoksa üniversitenin bitişine mi olsun yoksa özel idarenin yerine mi olsun. Bunlar bir taktik midir yoksa oyalama mıdır onu bilmiyoruz. Bu hastane eğer bölge hastanesi olarak yapılacaksa sadece Bilecik halkını düşünülerek mi yapılacak yoksa Bilecik’in mevcut ilçeleriyle içinde kaplayan bir bölge hastanesi mi yapılacak şimdi görülüyor ki şehir merkezinden dışına çıkılmak istenmiyor halkın ulaşımı kolay olsun diye sadece Bilecik halkı için yapılacaksa bir şey diyemiyorum. Ama ilçe halklarının da bu hastaneden yararlanacak ise daha geniş bir yol güzergâhının üzerinde olursa daha iyi olur diye düşünüyorum.  Karşı değiliz hastane yapımına karşı değiliz ama mevcut yapı Bilecik’te bir vizyon söylentisi var Bilecik‘in gelişmesi söylentisi var Bilecik’in tek geniş anayolunun daracık hamsu köprüsünün yan tarafında bir hastanenin yapılması söz konusu var bu ilçelerin buraya acil durumda gelişleri oldukça sıkıntılı bir pozisyonda olabilir.

 

 

Eğer burası sadece Bilecik halkına düşünülecek ise burasıda çok uygun bir yer ama ilçeleriyle birlikte düşünülecek ise yol güzergâhın da yapılması daha iyi olur acaba sağlık bakanlığının bu hastane yapımında bir parasal sıkıntısı varmıydı. Hep yer değiştirilmeli oluyor ben düşünüyorum ki Bilecik’te bir üniversite var ve arkadaşlardan edindiğim bilgilerle nüfusu 1 milyondan az olan yerlerde tıp fakültesi açılamazmış nüfusu 1 milyondan az olan yerde koskoca üniversite kuruluyor da bir fakülte kurulamaz mı buda kurulabilir" diye ifade etti.

 

 

 Toplantı alanın bütçe ve komisyonunca incelenmesine ve Sağlık Bakanlığı'na verilmesi için oy birliği ile kabul edildi.


Son Güncelleme: 04.08.2014 12:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle