MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE UYGULAMA YAPILDI YARIDAN FAZLASINA CEZA YAZILDI

Bilecik İl Emniyet Müdürlüğe bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yapıldı.

04 Temmuz 2014 Cuma 07:24
2715 Okunma
MOTOSİKLET SÜRÜCÜLERİNE UYGULAMA YAPILDI YARIDAN FAZLASINA CEZA YAZILDI

 Bilecik İl Emniyet Müdürlüğe bağlı Trafik Şube Müdürlüğü tarafından motosiklet sürücülerine yönelik uygulama yapıldı. 

  Bilecik Hamsu Köprüsü'nden şehir merkezi girişinde yapılanan uygulamada motosiklet sürücüleri durdurularak kask, ehliyet ve gerekli evraklarının incelemeleri yapıldı. Yapılan uygulamada 17 motosiklet sürücüsü durdurulurken, 9 sürücüye çeşitli nedenlerden dolayı cezai işlem yapıldı. Bir motosiklet ise sigorta işlemlerinden dolayı trafikten men edildi.

 

  Yapılan uygulama hakkında bilgi veren Bilecik Trafik Ekipler Amiri Komiser İlhan Akar, Bilecik genelindeki motosikletlerin mevsiminin ön plana çıkmasıyla birlikte motosikletlerde aşırı derecede sürat yapıp kazalara sebebiyet verdiğinin vurgulayarak, “Biz de bundan dolayı motosikletlerde özellikle kask denetimi ve evrak denetimlerini sıklaştırdık. Ayrıca bisiklet türü elektrikli araçlarında kask takmadan gittiği yönünde zaman zaman bilgiler alıyoruz ve kask takmayan bisikletlerde gereğini yapıyoruz. Rutin olarak yaptığımız bir uygulama ancak özellikle perşembe günleri bir noktada geniş kapsamlı bir şekilde yapmaya çalışıyoruz” dedi.

 

                              "EN BÜYÜK SIKINTI EHLİYET"

  Konuşmasının devamında motorlu araçlarının en büyük sıkıntısını ehliyetsiz araç kullanmak olduğunu vurgulayan Akar, “Motorlu araçların hepsinde ehliyetsiz araç kullanmanın cezası çok fazla. Sürücüler bunun farkında değil mi bilmiyorum? Ama bin 462 lira araç sahibine, bin 462 lira da sürücüye yazılmakta. Bu konuyla alakalı da vatandaş bilgilenirse ve ehliyetsiz araç süremeyeceklerini de bilirlerse sorun çıkmaz.

 

  Ayrıca motosiklet ufak araçlar olduğu için dur ihtarımıza uymayıp kaça bilmekteler. Biz de bu tür durumlarda plakalarına dur ihtarına uymamaktan ve kask yoksa da kask takmamaktan gereken cezai işlemi yapıyoruz ve adresine gönderiyoruz” dedi.

 

 

 

Son Güncelleme: 04.07.2014 07:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle