MEVLİT KANDİLİ BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLANDI

Hazreti Muhammed'in doğumunun 1440. yıl dönümü nedeniyle Bilecik'te camiler dolup taştı.

23 Aralık 2015 Çarşamba 06:59
927 Okunma
MEVLİT KANDİLİ BİLECİK’TE COŞKUYLA KUTLANDI
  Hazreti Muhammed'in doğumunun 1440. yıl dönümü nedeniyle Bilecik'te camiler dolup taştı.
 
 
  Mevlit Kandili nedeniyle kadın, erkek, genç, yaşlı birçok Müslüman Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif dinledi. Kandil sebebiyle camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah'ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı. Bilecik İl Müftülüğü tarafından Mevlit Kandili nedeniyle Bahçelievler Mahallesinde yer alan Bala Hatun Camisinde program tertip edildi. Yatsı namazına müteakiben düzenlenen programda İl Müftüsü Necati Akkuş, Peygamber Efendimiz’in (SAV) hayatından kesitler anlattı. Müftü Akkuş yaptığı konuşmada, Mevlit Kandil’nin önemine değinerek, "Bütün ahlaki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed'in (SAV) tüm insanlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının, gönüllerde ve zihinlerde diri ve canlı tutmak adına bir fırsat günü.
 
 
 Kur’an-ı Kerim'i ve Hz. Peygamber'in (SAV) sünnetini daha iyi anlamaya, gönlü Kuran'a ve sünnete açmaya çok büyük ihtiyaç duyulmaktadır. O’nun özelliklerini tanımak ve onun hayat tarzını hayatımıza hakim kılmak, onun ahir zaman ümmeti olarak üzerimize düşen en önemli vazifelerimizden birisidir. Hatta en önde gelenidir” dedi.
  Yapılan konuşmanın ardından okunan Kur’an-ı Kerim, mevlit ve dualar sonrası cemaate yapılan ikramla program sona erdi.

Son Güncelleme: 23.12.2015 06:59
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKandil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle