MEHMET AKİF ERSOY SAYGI İLE ANILDI

MEHMET AKİF ERSOY SAYGI İLE ANILDI

12 Mart 2014 Çarşamba 11:10
1778 Okunma
MEHMET AKİF ERSOY SAYGI İLE ANILDI

Bilecik Valiliği ve Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi okulunun düzenlediği ‘İstiklal Marşının Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’ bugün yapıldı.

Bilecik Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen gösteriye, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, Kamu Müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Program ilk olarak saygı duruşu, arkasından da istiklal marşının okunması ile başladı. İlk olarak kürsüye çıkan Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, bir şiir okuyarak Mehmet Akif Ersoy’un hayatını anlattı. ,

Daha sonra kürsüye çıkan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Milli marşların bir milletin varlığını ve bağımsızlığını gösteren en önemli sembollerden biri olduğunu belirtti. Nayir, “Kurtuluş savaşı devam ederken, Maarif Vekaleti, bugünün tabiri ile Milli Eğitim Bakanının Milli marş yazılması için bir şiir yazışması düzenler. 500TL de ödül belirler. O zaman bir memurun 7 buçuk lira aylık maaş aldığını düşünürseniz, 500TL’nin bedelini hesap etmek mümkün olur. Aşağı yukarı bir ev parasıdır o gün ki şartlarda. Yarışmaya 724 eser baş vurur. Çanakkale şehitlerine yazdığı muhteşem şiirle Türk milletinin gönlünde taht kurmuş olan Mehmet Akif Ersoy’dan en güzel şiirin yazılması beklenmektedir. Ancak Akif konulan ödül yüzünden yarışmaya katılmamıştır. Maarif Vekaleti, Mehmet Akif Ersoy’la görüşür ve ikna eder. Mehmet Akif Ersoy şuan ki istiklal marşını yazmaya başlar. 725’inci şiir olarak yarışmaya katılır. 12 Mart 1921’de birinciliğe laik görülür istiklal marşımız, milli marşımız olarak yerini alır. Mehmet Akif Ersoy burada kazandığı ödülü Dar’ül Mesai vakfına devreder. Mehmet Akif’i rahmetle anıyor, sözlerimi yine onun sözleri ile tamamlamak istiyorum. Allah, bu millete bir daha istiklal marşı yazdırmasın” dedi.

Daha sonra resim yarışması, kompozisyon yarışması ve istiklal marşını en iyi okuma yarışmalarında 1’inci, 2’nci ve 3’üncü olan öğrencilere hediyelerini Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Garnizon Komutanı Halis Zafer Koç verdi.

Hediyelerin ardından Bilecik Refik Arslan Öztürk Fen Lisesi öğrencileri düzenlemiş olduğu oratoryo gösterisini düzenledikten sonra program son buldu.

 

)

Son Güncelleme: 12.03.2014 11:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle