BERKİN ELVAN İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

BERKİN ELVAN İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

12 Mart 2014 Çarşamba 17:08
2268 Okunma
BERKİN ELVAN İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

İstanbul'daki Gezi Parkı gösterileri sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için, Türkiye Bilecik Gençlik Birliği İl Başkanlığı bünyesinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri ve Bilecik halkı eylem yaptı.

Akşam saatlerinde Bilecik Cumhuriyet Meydanında toplanan kalabalık ilk olarak burada, Berkin Elvan için eylem gerçekleştirdi. Eylem esnasında Cumhuriyet Meydanından geçen Ak Parti Seçim otobüsünün yüksek sesle seçim müziğini çalması kalabalık tarafından tepki ile karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Eskişehir ve Bilecik'te bugün yapmış olduğu mitinglerde söylediği sözlerin arkasında durmadığını belirten kalabalık, Bülent Arınç'a 'Yalancı' diyerek tepki gösterdiler. Bülent Arınç, Eskişehir ve Bilecik'te şu sözleri sarf etmişti:  

"Milletçe, el birliğiyle bu üzüntümüzü paylaşmamızda fayda var. O yüzden bazı partiler karar almışlar, bugün belki de yarın müzik çalmamak suretiyle bu acıya iştirak edeceklerini söylemişler, ben de şahsen bugünkü toplantılarımızda asgari düzeyde belki bunun yapılması gerektiğini söylemiş oldum. Sizde buna riayet ediyorsunuz, ona da ayrıca teşekkür ederim."

Kalabalık daha sonra Cumhuriyet Meydanından Teyfikbey caddesinde bulunan aile çay bahçesi önüne yürüdü. Burada konuşma yapan Bilecik Gençlik Birliği İl Başkanı Buğra Diltemiz, Berkin Elvan'ın 269 gündür Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne direndiğini fakat kaybettiklerini belirtti. Diltemiz, "Ekmek almak için çıktı evinden 14 yaşında bir çocuk, bir daha dönmedi. Annesinin çığlıkları hala kulağımızda yankılanıyor. Katiller aramızda cinayet aletlerini kullanıyor hala. Sözde destanlar yazıyorlar. Ben hızlı koşarım demişti Berkin. Berkin'in yüreğinin hızına hangi katil yetişebilir? Bugün Bilecik'te seçim çalışmalarında müzik kullanmayacakmış Ak parti, aklı sıra yas tutuyor Bülent Arınç. Yapacak bir şey yok diyen Bülent Arınç'a buradan yapacaklarını biz söyleyelim. Derhal katiller cezalandırılacak. İstifa edeceksiniz. Yolsuzlukların, katlettiğiniz insanların hesabını müllet önünde vereceksiniz. Gençliğin nefesi ensenizde. Lanetlisiniz. Yıkılacaksınız" dedi.

Diltemiz'in konuşmasının ardından kalabalık tekrardan Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Bilecik'te olan Bülent Arınç, şehirden ayrılana kadar Cumhuriyet Meydanında oturma eylemi yapacaklarını belirttiler.

VİDEO AZ SONRA

)

Son Güncelleme: 12.03.2014 17:08
Anahtar Kelimeler:
Berkin ElvanBilecik Eylem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle