MAHALLE İFTARLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Bilecik'te mahalle iftarları Beşiktaş Mahallesi ve Gazipaşa Mahallesi ile hız kesmeden devam ediyor.

20 Haziran 2016 Pazartesi 06:56
1046 Okunma
MAHALLE İFTARLARI TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

BEŞİKTAŞ MAHALLESİNİN SOKAKLARI İFTAR SOFRASI İLE ŞENLENDİ  

    Bilecik Belediyesi tarafından Beşiktaş Mahallesi'nde kurulan iftar sofrası ile sokaklar şenlendi. 

 

 

        Beşiktaş Mahalle Konağı çevresinde kurulan iftar sofrasında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, mahalle sakinleri ile bir araya geldi. Kurulan iftar sofrası ile sokakların şenlendiği programda, mahalle sakinleri aynı masa etrafında buluşurken, çocuklar da Bilecik'te 'Çocukça Ramazan' konseptinde hazırlanan eğlenceler ile hoşça vakit geçirdi. Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda, gerçekleştirilen iftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularının önemine değindi.

 

 

     Millet ve devlet olarak huzur ve mutluluk içinde iftar yapabildiğimiz için çokça şükretmek gerektiğini kaydeden Belediye Başkanı Selim Yağcı, ''Her zaman belirtiğimiz gibi öncelikle rahmet ve bereket ayı hepimiz hakkında hayırlı ve mübarek olsun. Bu akşamki iftar programımıza teşrifleriniz için teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.

 

 

      Değerli kardeşlerim, Ramazan paylaşma ve tasadduk ayı. Ramazan ayı sevgi ve kardeşlik ayı. Ramazan ayı var olanın yok olmayanı daha fazla anladığı bir ay. Bizler de dirilişin, kuruluşun şehri Bilecik'te, gelenek ve göreneklerimize uygun, tarihi mirasımıza uygun bir şekilde Ramazan ayını geçirme gayretindeyiz. Bir taraftan şehrimizin değişik noktalarında daimi iftar sofraları açarken, diğer taraftan da sizlerin sokaklarına misafir olarak, aynı çorba ve ekmeği paylaşmanın haklı hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bizleri sofranıza davet ettiğiniz için ve birlikte olduğunuz için teşekkür ediyorum" dedi.

 

 

   "BURADA KENDİ EVİMİZDE HİSSEDİYORUZ"

 

   Sözlerine devam eden Yağcı, "Değerli kardeşlerim, Beşiktaş Mahallemiz bizler için çok özel bir mahalle ve her etkinliğimize gerçekten gönülden destek veriyor. Bu akşam da burada kendi evimizde hissediyoruz. Güzel bir birliktelik var. İnşallah, Cenabı Hak, bu birlikteliğimiz hiçbir zaman bozmasın. Ben öncelikle bu güzel organizasyonda emeği olan ekibimizi tebrik ediyorum, kutluyorum. Çünkü 3 bin, 3 bin 500 kişiye hizmet etmek kolay olmasa gerek.

 

 

     Bu akşam bu mahallemizde gerçekleştirdiğimiz iftarımızda katkısı olan Cemal Kara beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Cenabı Hak, yapmış oldukları hayırları kabul eder İnşallah. Ben, Ramazan ayını en güzel şekilde geçirip bayrama ulaşmayı Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum ve bu güzel imkanları olmayan ve vatanlarından ayrı olan kardeşlerimizin de en kısa zamanda kendi vatanlarında huzur ve sükuna kavuşmalarını Cenabı Allah'tan niyaz ediyorum''dedi.

 

 

    Belediye Başkanı Selim Yağcı, dualarla açılan iftarın ardından vatandaşlarla birlikte çay içerek, sohbet etti. Gerçekleştirilen iftar programında çocuklar da kendileri için ''Çocukça Ramazan'' konseptinde hazırlanan eğlencelerle güzel vakit geçirdi.

 

 

   SEVGİ VE KARDEŞLİK SOFRASI BU KEZ GAZİPAŞA MAHALLESİ'NDE KURULDU

 

Bilecik Belediyesi tarafından Gazipaşa Mahallesi'nde kurulan iftar sofrası ile mahalle sakinleri aynı sofrada iftar açarken, gecenin sonunda çocuklar Hacivat Karagöz gölge oyunda vakitli anlar geçirdi. Osmangazi Ortaokulu bahçesinde düzenlenen iftar programında Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve eşi Fatma Yağcı, mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, iftar açtı. Mahalle sakinleri arasında sevgi ve kardeşliğin pekiştiği iftarda, çocuklar da Bilecik'te Çocukça Ramazan konseptinde hazırlanan eğlenceler ile hoşça vakit geçirdi.  

 

 

   "GÜZELLİKLER PAYLAŞTIKÇA ARTIYOR"

 

     İftar sonrası bir konuşma yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik duygularının önemine değinerek, "Öncelikle rahmet ve bereket ayı hepimiz hakkında hayırlı ve mübarek olsun. Bu akşamki iftar programımıza teşrifleriniz için teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum.'' ifadelerini kullanan Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti: ''Değerli kardeşlerim, rahmet ve bereket ayı, sevgi, hoşgörü ve kardeşlik ayı olan Ramazan'ı Şerif'in ortasına geldik. Bilecik, diriliş, kuruluş ve kurtuluşun şehri ve tarihi topraklar.

 

 

     Bizler de şehrimizde Ramazan'ı geleneklerimize uygun bir şekilde kardeşlik ve sevgi içerisinde paylaşma anlayışı içerisinde geçirme gayretindeyiz. Bu akşam Gazipaşa Mahallemizdeyiz. İftarımıza teşriflerinizle değer ve anlam kattınız. Aynı çorbayı paylaşma imkanı verdiniz. Çünkü gerçekten güzellikler paylaştıkça artıyor, üzüntüler de paylaştıkça azalıyor. Yaptığımız bu iftarlar birer güzelliktir. Gerçekten böyle güzel bir havada, böyle güzel bir memlekette yaşadığımız için Cenabı Hakka ne kadar şükretsek azdır.

 

 

    Bunları bulamayan ve memleketlerinden ayrı olan insanlar var. Onlar Ramazan'ın hüzün içinde geçiriyorlar. Bizler öncelikle elimizdeki nimetler için önce şükretmeli ve bu imkanı bulamayan kardeşlerimiz için de Allah'a dua etmeliyiz. Bu anlamda birbirimizin hatasını ve kusurunu hoş görelim, bağışlayalım. Mazlum ve mağdur olan kardeşlerimize de sükun ve huzur bulmaları için dua edelim. İnşallah burada bir arada olduğumuz gibi cennette de buluşmayı Cenabı Allah bizlere nasip etsin'' ifadelerini kullandı.

 

 

        Öte yandan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, dualarla açılan iftarın ardından vatandaşlarla birlikte çay içerek, sohbet etti. Gerçekleştirilen İftar programında çocuklar da kendileri için 'Çocukça Ramazan' konseptinde hazırlanan eğlencelerle güzel vakit geçirdi.

 

Son Güncelleme: 20.06.2016 06:56
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKIftarGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle