MAĞAZALAR PAZAR ESNAFININ İŞLERİNİ BOZDU

Bilecik’te bayram alışverişleri mağazalarda ve seyyar satıcılarda iyi giderken, pazarda satışların durumunun tam tersi olduğu belirtildi.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 06:00
1235 Okunma
MAĞAZALAR PAZAR ESNAFININ İŞLERİNİ BOZDU

Bilecik’te bayram alışverişleri mağazalarda ve seyyar satıcılarda iyi giderken, pazarda satışların durumunun tam tersi olduğu belirtildi.

 

 

Bilecik Merkez Hürriyet Mahallesinde kurulan Pazartesi pazarında bayramın gelmesinin heyecanı yaşanırken, satışların olmaması esnafın hevesini kursağında bıraktı. Daha çok seyyar satıcılar ve mağazalarda kıyafetlerin daha çok satılması pazarda çalışan esnafı mutlu etmezken, bayram alışverişlerinin olmaması da esnafın işlerini düşürdü.

 

 

Pazarda esnaflık yapan Ertuğrul Berberoğlu, alış verişin 2015 yılının gelmesiyle yüzde 50 civarında düştüğün belirtti. Berberoğlu, ”Ramazan ayının gelmesiyle de tamamen dibe vurduk. Ramazan Bayramından önceki son Pazar olduğu için şuan işlerimiz ay içerisindekilere göre iyi ama daha önce ki yıllara göre belli bir düşüş söz konusu. Tabi pazarda artık kaliteli ürünlerinde satıldığını ama müşterilerin bilinçsiz olması fiyatları bahane etmesine yol açıyor. Halbuki mevcut ürün kalitesine paralel bir fiyat uygulaması var” dedi.

 



“TEKSTİL DE KALİTESİZLİĞE GİDİLİYOR”



Berberoğlu, seyyar satıcıların ve mağazaların işlerinin düşmesine sebep olduğunu belirterek, “Mağazalarda ve internette satılan ürünlere biçilen fiyatlara yüksek meblağ öderken bizden aynı kaliteyi çok daha uygun fiyatlara bekliyorlar. Bu ürünleri satan daha çok seyyar satıcıların olduğuna dikkat çektikten sonra ucuza mahal olan ürünleri ucuza satıp bizim de satışlarımızın düşmesine sebep oluyor ,tekstil kalitesizliğe gidiyor. Kalitesiz ucuz ürünler müşterilere daha cazip geliyor fakat kullanım sayısından bakıldığında aslında büyük bir kayıp var” dedi.

Berberoğlu, denetimlerin artması gerektiğini belirtti.

 

 

Son Güncelleme: 15.07.2015 06:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle