KYK Yurt burs sonuçları sorgulama öğrenme işlemi

KYK yurt, burs ve borç sonuçları sorgulama ekranından tüm bilgi sorgulama hizmetlerini kısa süre içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama hizmetlerinin her biri rutin olarak kyk sitesinin resmi sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

29 Haziran 2015 Pazartesi 05:35
1159 Okunma
KYK Yurt burs sonuçları sorgulama öğrenme işlemi

 

 

 

KYK yurt, burs ve borç sonuçları sorgulama ekranından tüm bilgi sorgulama hizmetlerini kısa süre içerisinde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sorgulama hizmetlerinin her biri rutin olarak kyk sitesinin resmi sayfası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.  1961 yılında kurulan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı’na bağlıdır. Yüksek öğrenim gören ve görecek olan öğrencilerin maddi olanaklarına bağlı olarak burs, kredi ve konaklama ihtiyaçlarını karşılayan bir kurumdur. Öğrenim hayatına başlayacak öğrenciler Yurtkur aracılığıyla kredi, burs ve yurt başvurusunda bulunmaktadırlar. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim senesinde yurt başvuruları sona ermiş bulunmaktadır. Yurt başvurusunda bulunan öğrenciler kyk yurt sorgulaması yaparak sonuçlarını öğrenmektedirler. Yurtlarda kalmaya hak kazanan öğrenciler kayıtlarını yaptırdıktan sonra yedek öğrenciler de kyk sorgulaması yaparak sıralarının gelip gelmediğini kontrol edebilirler.

 

KREDİ YURTLAR KURUMU YURT SONUÇLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

 

Yurtkur hizmetlerini verirken öğrenci başvurularını incelemekte ve burs ya da kredi vermesi gereken öğrencileri tespit etmektedir. Durumu iyi olmayan öğrencilere burs verirken, burs kontenjanı dolduktan sonra geriye kalan öğrencilere kredi verilme işlemlerini tamamlayan kurumdur. Burs başvuruları yapıldıktan sonra kyk burs sorgulama sisteminden burs mu kredi mi kazandığınızı kontrol edebilirsiniz. Kredi burs sorgulama sistemi Ekim ayında açılacaktır. Burs ya da kredi almaya hak kazanan öğrenciler e-devlet üzerinden işlemlerini onaylayacaklardır. Öğrenim hayatı boyunca kredi almayı kabul eden öğrenciler, üniversiteyi bitirdikten sonra kredi borcunu tekrar ödemektedir. Kyk borç sorgulama sistemi aracılığıyla borcunu öğrenen öğrenciler öğrenim hayatından 2 yıl sonra çalışmaya başladıklarında borçlarını ödemeye başlamaktadırlar. Çalışma hayatına başlamamış olan öğrenciler ise kredi borçlarını erteleme hakkına sahiptirler. Yurtkur aracılığıyla öğrenim kredisi ve burs başvurusuyla beraber yurt başvurusu yapabilirsiniz.

Bu içerik kyk yurt, burs ve borç sorgulamalarının aktif olarak yapıldığı ve devlet alt yapılı bir site olan www.kyksorgulama.net sitesi içeriklerinden yararlanılarak oluşturulmuştur. Bu sayfanın içeriklerinden yararlanarak burs ve yurt sorgulama işlemlerini çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz.

 

Son Güncelleme: 29.06.2015 05:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle