KADIN ÇİFTÇİLERİN 2016 YILI EĞİTİMLERİNİN SEZONU AÇILDI

Bilecikli kadın çiftçilerin 2016 yılı eğitimlerinin sezonu açıldı

26 Ocak 2016 Salı 06:06
762 Okunma
KADIN ÇİFTÇİLERİN 2016 YILI EĞİTİMLERİNİN SEZONU AÇILDI

Bilecikli kadın çiftçilerin 2016 yılı eğitimlerinin sezonu açıldı.  

 

 

  Bilecik merkeze bağlı Vezirhan Beldesinde 2016 yılı eğitimlerinin ilkini gerçekleştiren Bilecikli kadın çiftçiler 2 gün boyunca eğitim aldılar. Kadınlara, 2 gün boyunca Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Ziraat Mühendisi Ceyda İbrik tarafından “Zeytin Yetiştiriciliği ve Hastalıkları” ve Veteriner Hekim Havva Köse Özkul tarafından “Zoonoz Hastalıklar ve Bulaşma Yolları” eğitimleri verildi. Eğitiminin ikinci günüde Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Sosyolog Gülşah Aytekin “Aile İçi İletişim” ve Ziraat Mühendisi Aylin Işık “Zirai Mücadele ve Korunma Yolları” konularını anlattılar.

 

 

  Eğitimler hakkında Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, eğitimlerinin kurumları ve farklı kurumlarla işbirliği içerisinde sağlandığını ifade edilerek, “Eğitimler sağlık, dengeli beslenme KOSGEB bilgilendirme, toplumsal cinsiyet eşitliğine, bitkisel ve hayvansal ürün yetiştiriciliği, gıda muhafazasına kadar pek çok konuyu kapsayacak olup 25 Şubat tarihine kadar devam edecektir. ‘Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı’ çerçevesinde Bilecik kapsamında kadın çiftçi eğitimleri Vezirhan Kayalar Mahallesi, Bayırköy ve Dereşemsettin Köyü olmak üzere 3 yerde yapılacaktır” denildi.

 

Son Güncelleme: 26.01.2016 06:06
Anahtar Kelimeler:
EğitimKADINçiftçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle