İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNDE HAYVAN REFAHI EĞİTİMİ VE SINAVI

Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan satıcılarına, nakliyecilere, sürücülere ve nakliyeye eşlik eden bakıcılara hayvan refahı eğitimi verdi.

21 Haziran 2016 Salı 03:56
639 Okunma
İL GIDA TARIM VE HAYVANCILIK MÜDÜRLÜĞÜNDE HAYVAN REFAHI EĞİTİMİ VE SINAVI

    Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü hayvan satıcılarına, nakliyecilere, sürücülere ve nakliyeye eşlik eden bakıcılara hayvan refahı eğitimi verdi.  

 

 

       İl Müdürlüğünde gerçekleşen toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdür Vekili Oya Akdeniz, İl Müdürlüğü personeli ve hayvan işletmesi sahipleri katıldı.

 

 

    Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, toplantıda yaptığı konuşmada, hayvan refahının günümüzde ayrı bir önem taşıdığını belirtti. Yıldız, "Bu programla hayvan nakli işlemini hem kayıt altına almak hem de bilinçli yapılması amaçlamıştır. Çünkü hayvanlar bize emanettir. 10 hayvan koyulacak yere 15 hayvan koyup daha fazla para kazanalım hırsıyla hareket edersek bize emanet olan hayvanlara zulmetmiş oluruz. Bu programdaki asıl gayemiz nakil araç sürücülerinin araçlarının üzerindeki hayvanları bilmesi tanıması, o hayvanların dilinden, bakımından anlayan, sevk ve idaresini bilinçli bir halde yapmasıdır." dedi.

 

 

  "CANLI VARLIK TAŞINDIĞININ FARKINDA OLUNMALI"

 

   Nakil ve hayvan taşıyıcılığı yapacak kişilere, bakıcı niteliği de kazandırılması gerektiğini belirten Yıldız, "Önemli olan burada cansız bir şey değil canlı varlık taşıdığının farkında olmasıdır. Bu yönetmelik sayesinde eğitim almış ehil kişilerce hayvanlar eziyet görmeden bir yerden bir yere nakledilecekler. Yönetmelikle beraber getirilen, yolculuğun 8 saatten fazla sürmesi durumunda uygun aralıklarla hayvanlara yem-su verilmesi ve dinlendirilmesi zorunluluğu, hayvan refahı için büyük önem taşımaktadır hayvan refahına gerekli hassasiyet gösterildiği takdirde kesim için nakledilen hayvanlarda etlerin daha sağlıklı ve kaliteli olmasını sağlayacaktır” dedi.

  Veteriner Hekim Tolga Güler’in yaptığı sunumun ardından sınav yapılarak başarılı olanlara yeterlilik belgesi, nakliyecilere yetki belgesi, hayvan naklinde kullanılan araçlara onay belgesi verilerek eğitim sona erdi.

Son Güncelleme: 21.06.2016 03:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle