İL GENEL MECLİSİ 4. BİRLEŞİMİ GERGİN GEÇTİ

Bilecik İl Genel Meclisi 4’üncü birleşimi Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapıldı.

04 Eylül 2014 Perşembe 09:45
1039 Okunma
İL GENEL MECLİSİ 4. BİRLEŞİMİ GERGİN GEÇTİ

Bilecik İl Genel Meclisi 4’üncü birleşimi Meclis Başkanı Serkan Yıldırım başkanlığında yapıldı. 

 

 

  İl Özel İdare binası İl Genel Meclis salonunda yapılan toplantıda 3 gündem maddesi görüşüldü. İlk gündem maddesi Bilecik’in İnhisar ilçesi Tozman köyü sınırları içerisinde faaliyet gösteren Söğüt seramik maden ocaklarında çalışan araçların çok toz yapması, çevreye ve tarım arazilerine zarar vermesinden dolayı köy halkı rahatsız olmaktadır.

 

 

 Firma tarafından yolun ıslatılması veya asfalt yaptırılarak köylülerin mağduriyetinin giderilmesi için konunun incelemesi talebinin görüşülmesi oy birliği kabul edildi. Görüşülen bu teklif komisyona havale edildi. 2’inci gündem maddesi se; Sakarya nehri üzerinde bulunan Tuzaklı köyü köprüsünün ayaklarında meydana gelen aşınma, giriş ve çıkış dolgularında meydana gelen boşalmalar nedeniyle ağır yüklü araçlara izin verilmediği sadece sebze tarım ürünleri taşıyan araçlara müsaade edilmediği köprünün hizmet veremez durumu geldiğinin yeni bir köprünün yapılması için konunun inceleme talebinin görüşülmesi konusu Söğüt Ak Parti İl Genel Meclisi üyesi Ertuğrul Torun ile Söğüt Milliyetçi Hareket Partisi İl Genel Meclis üyesi Teyfik Özütürk arasında yaşanan gerginlik sonucu meclis sonunu bir anda gerildi.

 

 

 

 Her ikisinde bu köylü olması ve bu önergeni veren MHP İl Genel Meclis üyesi  olması ve bu önergeye  Ak Partili Meclis Üyesi Ertuğrul Torun imza atmaması sonrası yaşanan olaylar sözlü sataşmalara dönmesi MHP gurup sözcüsü  İsmail Zeki Uyanık söz alması durumu biraz yumuşattı. Son gündem maddesi olarak 3 parti temsilcilerinin ortak verdiği önerge ise; İl Genel Meclis üyelerinin tarım ve hayvancılık, kültür, turizm, altyapı, üstyapı, ve mahalli idareler konularında yerinde incelemeler yapmaları ve teknik, teorik bilgi almaları için yurt dışı görev seyahati düzenlenmesi, seyahatin uçakla yapılması yol ve yevmiye giderlerinin 6245 sayılı harcırah kanununa göre İl Özel İdaresi 2014 yılı bütçesinin yurt dışı geçici görev yollukları bölümündeki ödenekten karşılanması konusu oy birliği ile kabul edildi.

 

Yarın 5’inci ve son birleşim toplantısı saat 10:30’da İl Özel İdare binası İl Genel Meclis salonunda yapılacak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 04.09.2014 09:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle