İL GENEL MECLİSİNDE SÖĞÜT'LÜ ÜYELER BİRBİRİNİ YEDİ

Bugün İl Genel Meclisi 4. Birleşim toplantısında Söğüt’lü İl Genel Meclis üyeleri Ertuğrul Torun ile Tevfik Özütürk arasında yaşanan sözlü atışma gerginliğe neden oldu.

04 Eylül 2014 Perşembe 11:51
1589 Okunma
İL GENEL MECLİSİNDE SÖĞÜT'LÜ ÜYELER BİRBİRİNİ YEDİ

 Bugün İl Genel Meclisi 4. Birleşim toplantısında Söğüt’lü İl Genel Meclis üyeleri Ertuğrul Torun ile Tevfik Özütürk arasında yaşanan sözlü atışma gerginliğe neden oldu.

 

 

Söğüt MHP İl Genel Meclisi Üyesi Tevfik Özütürk, Sakarya Nehri üzerinde bulunan Tuzaklı köprüsünün fazlasıyla yıprandığını kamyon ve tırların bu köprüyü kullanamadığı belirterek yazılı bir önerge sunmuştu. Özütürk yazılı önergesine Söğüt'lü Ak Parti meclis üyesi Ertuğrul Torun'un da imza atmasını istemiş ancak Torun, aynı konuyu daha önceki meclis toplantılarında gündeme getirdiğini söyleyerek imza atmadığı basına yansımıştı. Bugün görüşülen bu gündem maddesi sonrası söz isteyen Ertuğrul Torun kürsüye geldi.

 

 

 Torun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tuzaklı köyünde yapılanların ve köylüleri kendisinin hedef haline getirmek istenmesin siyasi ahlaka, insani ahlaka uyan bir davranış olmadığı belirterek, “Yazılı önergeyi seçim zamanında fotokopi ile çoğaltılarak Tuzaklı köyünde dağıtıldığını biliyorum. Bununla ilgili biz 2013 tarihinde siz meclis üyesi olmadan önce gündeme getirdik. Bununla ilgili çalışmalar yapıldı bunun mücadelesini veriyor şunu açıkça söylemek gerekirse Tuzaklı köyünün haklarını senden fazlada savunan bir insanım” dedi.

 

 

Bu konuşmanın ardından Teyfik Özütürk, Meclis Başkanı Serkan Yıldırm'a dönerek, sayın Başkan konuşmasını niye kesmiyorsunuz. Bunların köprü ile ne alakası var dediyse de, Meclis Başkanı konu ile alaka diyerek Torun’un konuşmasını devam ettirdi.

Konuşmasına devam eden Torun, Özütürk'e seslenerek "Tuzaklı'nın haklarını senden fazla savunurum", "Hakkımı helal etmiyorum" dedi.

 

 

“HAKKINI HELAL ETME”

Ardından söz alan Tevfik Özütürk, Torun’a “Hakkını helal etme” diyerek, Meclis Başkanı Serkan Yıldırım’a ben önergeyi verdiğimde  sizde burada gündeme almak istemediniz dedi. Özütürk, “Geçmiş zamanda gündeme alınmış olabilir ama ben size İnhisar'ı örnek verdim. Başka yerlerden örnek verdim. Önceden gündeme gelmiş ama bir vesileyle yeniden gündeme gelmesi için çaba sarf edilen yerler var. Bunda ne var? Bunu siyasi bir araç gibi kullanıyorsunuz. Ertuğrul Torun'un konuşmasının meclis gündemiyle alakası olmadığını ve siyasi bir konuşma olduğunu” dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım ise konunun henüz yeni olduğunu 13 Kasım 2013 tarihinde gündeme bu konunun geldiğinin üzerinden bir yıl bile geçmediğini söyledi. 

 

 

“İNSANLARIN KÜRSÜYE VE BAŞKANA SAYGISI OLACAK”

MHP gurup sözcüsü İsmail Zeki Uyanık söz alarak, her şeyden önce insanların kürsüye ve başkana saygısı olacak kişilerin bireysel işleri veya çıkarlarını birbirlerine karşı kelime olsun hareket olsun söylemeyeceği belirterek, Burası İl Genel Meclisi 2013 yılında Ertuğrul beyle beraber çalıştık. Herhangi bir problemimiz oldu mu? Köyümüzde İnhisar'ın köyleri Yenipazar’ın köyleri de buradaki meclis her sorunu gidermesi gerek ama bu 5 sene geçmiş dönem içerisinde kimse kimseye sen sucusun sen bucusun veya sen bunu yaptın sen bunu yaptın diye bir kelime ifade etmemeli. 2013 yılının Kasım ayı içerisinde burada ki Tuzaklı köyünün köprüsü burada gündeme geldi.

 

 

 Hep beraber çalıştık devlet çözüm üretmek konusunda var. Vatandaş burada mağdur ise buradaki mağduriyet çözülecek biraz önce gündemimizde olan tozlu alan içerisinde maliyeti 500'e çıkmış 700'e çıkma noktasında değil insan sağlığıyla bir olay varsa devlet buna çözüm üretecek. Devlet çözüm üretirken de bunu ne üzerinden yapacak meclis üzerinden yapacak. Bizler burada çözüm üretme noktasında varız. Olayları kişileştirmeyelim. Arkadaşımız bunu buraya getirdiğinde hayır sen bunu getirme biz bunu daha önce görüştük deme lüksümüz var mı? yok. Buradaki herkes seçilmiş insanlar fikirleri veya çözüm üretme noktasında sözlü yazılı belgesini verip bu önergeyi meclis üzerinde gündeme alınıp alınmamasını yine bu yüce meclis takdir eder” dedi.

 

 

“KÖPRÜ YAPALACAKSA YAPILSIN SUDAN SEBEPLERLE MECLİSİ BASKI ALTINA ALMAYIN”

Konuşmanın ardından CHP Gölpazarı İl Genel Meclis Üyesi Turgay Yılmaz konuyla ilgili söz isteyerek, köprü yapılacaksa ise yapılsın, böyle sudan sebeplerle meclisi baskı altına almayla bu işlerin olmayacağı dile getirdi. Yılmaz, “Bir Başkan olarak diyorsunuz 2 milyon büyük rakam çok maliyetli bir para bizden ülkemizden İMF ye borç verecek kadar zengin olduğumuzu bundan önceki Başbakanımız anlatmıştı. 2 milyon liralık köprüye de mi? kaynak bulamıyorsunuz. İstediğiniz zaman buluyorsunuz biz dilekçe verdiğimiz zaman işleri ağıra aldırmaya çalışıyorsunuz. Muhalefetten arkadaşta “Hakkımı helal etmiyorum” dediği zaman öyle iş olmaz.

 

 

 O arkadaşta İl Genel Meclisi üyesidir. Sizde İl Genel Meclisi üyesisiniz. Bende Gölpazarı İl Genel Meclisi üyesiyim, biz birbirimizi mi yiyeceğiz. Ama sizler çağırmıyorsunuz herhangi bir yerin açılışı olduğu zaman buradaki Yol-İş müdürleri özel elemanlarıyla beraber boy, boy resim çekiliyor. Gölpazarı'ndan Yenipazar'ında yol yapılıyor. Bir İl Genel Meclisi arkadaşımız iki arkadaşıyla beraber bakıyorum yerel basında il genel meclisi üyesi, Kaymakamla beraber teftişlere devam diğerlerini niye çağırmıyorsunuz kardeşim. Burada insanlara iktidar olan muhalefetin yan yana çalıştığını yan yana diğer arkadaşlarının ilçelere hizmet vermenin bilinci içerisinde olmanız gerekmektedir. Biz iktidarız istediğimizi yaparız yok öyle bir şey. Fahrettin Poyraz ilimizin, ilçemizin Milletvekili, Bahattin bey ilimizin, ilçemizin Milletvekili istesinler genel bütçeden para gelsin” dedi.

 

 

Son olarak tekrar söz alan Ertuğrul Torun, Turgay Yılmaz’ın kendisi konuşurken dikkatinin başka yerde olduğunu ve ifadeleri tam anlayamadığını ya da duymadığını belirtti. Torun, “Ben burada İl Genel Meclisi üyesinin kim olursa olsun iktidarı, muhalefet kim olursa olsun meclise önerge verebilir. Onunla ilgili bir sıkıntı yok. Benim sıkıntım verilen önergeye ben imza atmamam ve bunu benim köyüm olan Tuzaklı köyünde köylülere dağıtılması. Cumhurbaşkanı seçimi akşamı art niyetli bir şekilde siz orada fotokopi dağıttınız. Yalan dolanla millete beni hedef gösterdiniz” dedi.

 

Konuşmanın sonunda Tevfik Özütürk, Ertuğrul Torun’a “Herkes haddini bilsin” dedi ve Torun’da karşılık olarak “ Sen haddini bil” dedi.

Tartışmanın sonunda son gündem olan yurt dışına yapılacak seyahat önergesi hızlı bir şekilde okunarak oturum kapatıldı.


Son Güncelleme: 04.09.2014 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle