İHH’DAN BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası başlatacaklarını söyledi.

23 Kasım 2015 Pazartesi 09:07
1885 Okunma
İHH’DAN BAYIR BUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM

 İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bilecik İl Temsilcisi Şemsettin Yıldırım, Bayır Bucak Türkmenlerine gönderilmek üzere ihtiyaç sahiplerine yardım kampanyası başlatacaklarını söyledi.

 

 

  Bayır Bucak'ta bulunan Türkmenlere yapılan zulümlere karşı açıklama yapan Yıldırım, Bayır Bucak Türkmenlerinin Haçlılara karşı çetin savaşlar verdiğini hatırlattı.  Türkmenleri Esed'in acımasız saldırılarına karşı mücadele vermekte olan kutlu bir davanın yılmaz bekçileri olarak tanımlayan Yıldırım, "Esed rejiminin katilleri, bugünlerde bir takım dış güçlerin havadan yaptığı kalleşçe bombardımanın desteğini de alarak, başta Türkmen dağı olmak üzere tüm Lazkiye bölgesinde hakim olma çabasına girişmişlerdir. Hemen sınırımızın dibinde olan bu acımasız savaşta, elindeki çok küçük imkanlarla çok büyük bir işler başaran Bayır-Bucak Türkmenlerinin, katledilmesini ve yalnız bırakılmalarını asla istemiyoruz. Bayır-Bucak ile aramızdaki sınırlar, kağıt üzerinde olan sınırlardır ki kardeşlerimizle olan gönül bağının bir sınırı yoktur” ifadelerini kullandı.

 

 

  "Suriye Türkmenlerinin başına bomba yağdıranlar bilmelidirler ki nice az bir topluluk, Allah'ın izniyle çok bir topluluğa galip gelmiştir" diyen Yıldırım, açıklamasına şöyle devam etti:

  "Herkesin üzerine düşen mesuliyetler vardır. Kayı boyu yani Bilecik, Bayır-Bucak'ı asla yalnız bırakmayacaktır. Bizler ilimizde, elimizdeki imkanlarla bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Yardım kampanyamıza, her zaman desteklerini esirgemeyen Bilecikliler, inanıyoruz ki yine destek vereceklerdir. İlimizde bulunan sivil toplum örgütleriyle, sendikalarla, kanaat önderleriyle hafta içi hızlı bir şekilde istişare edip, yardım kampanyamızın detayları hakkında kamuyona bilgi vereceğiz. Ayni ve nakdi yardımlar ilimiz genelinde toplanacak olup, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla başta Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilecektir. Bu vesileyle Suriye'nin gerçek sahipleri olan; haksızlığa, adaletsizliğe, zulme muhalif tüm kardeşlerimizi saygıyla selamlıyor, en kalbi duygularımızla dua ediyoruz.”

Son Güncelleme: 23.11.2015 09:07
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKYardımIhh
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle