HAYVAN PAZARINDA KREDİ KARTINA TAKSİTLE HAYVAN SATILIYOR

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, birçok ilde olduğu gibi Bilecik’te de kurbanlıklar pazara indi.

02 Ekim 2014 Perşembe 07:13
1920 Okunma
HAYVAN PAZARINDA KREDİ KARTINA TAKSİTLE HAYVAN SATILIYOR
 Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, birçok ilde olduğu gibi Bilecik’te de kurbanlıklar pazara indi.
 
 
  Bilecik Belediyesi tarafından bu sene TOKİ bölgesine kurulan hayvan pazarında geçtiğimiz senelere oranla daha çok satıcı olduğu belirtildi. Pazarda, küçükbaş hayvanların 400 TL'den ve 1000 TL’ye kadar alıcı bulduğu bildirildi. Kurulan kurban pazarında açıklama yapan Bilecik Koyun Keçi Yetiştiriciler Damızlık Birliği Başkanı Cemil İnce, kurban pazarının kurulduğunu ve 7-8 tane küçükbaş hayvan sattıklarını söyledi. Fiyatların çok uygun olduğunu belirten İnce, “Büyükbaş, küçükbaş artık bunu muhafaza etmek çok zor. Arife günü teslim alıyor, büyükbaş biraz daha hesaplı geliyor. Kesim yerleri var, zaten kurban pazarları da bitecek, 10 yıla kadar da böyle bir pazar da kalmayacak.
 
 
 
 Zannedersem artık satış yerlerinde satılacak hayvanlar. Bizim yetiştirici olarak en büyük sorunlarımız maliyetler çok yüksek. Bizde şimdi yem fiyatları çok yüksek. Bu işin alt yapısı yok, çoban sıkıntısı var, bu işi yapacak adam çok kalmadı. Vatandaş köyünü terk ediyor çok para kazanamadığı için tabi. Talep azaldı. Dediğimiz gibi sığıra dönüldü, sıkıntılarımız bunlar" dedi. 
 
 
  "Post makinemiz var" diyen İnce, kredi kartıyla da satış yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
  "İmkanlar ne ise onu zorluyoruz. Mesela adamın bugün için imkanı yok ama iki ay sonra imkanı var. Buna da kolaylık sağlıyoruz ve kişi iki ay sonra ödeyebiliyor. Sonra çekle ve kredi kartıyla da kurban veriyoruz. Hatta kredi kartına da iki, üç takside kadar yapıyoruz. Yani vatandaşın kolaylığı için her şeyi yapıyoruz."
  Kurban pazarındaki alıcı vatandaşlar da, fiyatların geçen seneye oranla aynı kaldığını ve bu fiyatlarda askeri ücretle çalışan bir kişinin kurban kesmesinin zor olduğunu belirttiler.
 

Son Güncelleme: 02.10.2014 07:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle