GÜNÜN ANLAMINA YAKIŞMAYAN ORGANİZASYON

Bilecik İl Ticaret Müdürlüğü ve Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifinin ortaklaşa düzenlediği 22-27 Eylül Ahilik Haftası kutlamaları sona erdi.

29 Eylül 2014 Pazartesi 07:10
1462 Okunma
GÜNÜN ANLAMINA  YAKIŞMAYAN ORGANİZASYON

 Bilecik İl Ticaret Müdürlüğü ve Bilecik Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifinin ortaklaşa düzenlediği 22-27 Eylül Ahilik Haftası kutlamaları sona erdi.

 

 

 Kutlama haftasının 3. günü yani Çarşamba günü sabah 09.30’da İl Kutlama Komitesi, Esnaf Odaları ve birkaç vatandaş Mehteran eşliğinde Cumhuriyet meydanından Şeyh Edebali Türbesine kadar yürüdüler. Şeyh Edebali Türbesinde kutlamalar, saygı duruşu İstiklal Marşının söylenmesi ve protokol konuşmaları ile devam etti. Ardından her sene aynı mesleği canlandıran Şet Kuşatma ekibinin gösteri, ödül töreni, halk Oyunları gösterileri, Türbe ziyareti ve yenilemeyen Ahi Pilavı ile son bundu.

 

 

 

"GÜNÜN ANLAMINA YAKIŞMAYAN ORGANİZASYON"

 Törenlerin sırasında bu kutlamalara yakışmayan organizasyon bozukluğu yaşandı. İlk olarak protokol oturma sırasında yaşanan aksaklık sanki kutlamaları Cumhuriyet Halk Partisi yapıyormuşçasına parti yetkilileri ve partililer ön sırada otururken, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sabri Eraslan protokolün 3. arka sırasına, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat protokol arkasına oturmaları gözden kaçmadı. Yapılan programa Halk Oyunları ekibinin yanı sıra okullardan öğrencilerde getirildi. Bu gelen öğrenciler o sıcakta ayakta bekletildi ve program alanında fazla kalan sandalyeler o öğrencilere verilmeyip bir köşede üstü üste öylece durdu.

 

 

 Bilecik Belediyesinden alınan konuşma platformunun önünde yazan Bilecik Belediyesi yazısını arka tarafa çeviren organizasyon yetkilileri madem bu yazıyı göstermek istemiyorsunuz neden o platformu Bilecik Belediyesinden alıyorsunuz sorularını akıllara getirdi. Protokol karşısına kurulan Şet Kuşatma ekibinin giyinme çadırı programdan başlamadan evvel düzenlenip tasarlandı. Açıkta kalan yeri ise içeride giyinen insanlar görünmesin diye Türk Bayrağı asıldı. Gelelim en önemli konuya; program sonrası katılımcılara verilecek Ahi pilavına. Program bitti herkes birbirine bakıyor pilav nerde diye. Ama pilav yok yaklaşık yarım saat sonra pilav geldi.

 

 

 Bu pilavı ne Mehteran ekibi, ne Halk Oyunları oynayan ekip, nede programa katılan öğrenciler yiyemedi. Sizleri onurlandırarak programa katılan bu insanlar düşünülmedi. Pilavı sadece protokol üyeleri onların korumaları, şoförleri ve türbeyi ziyarete gelen vatandaşlar ve çevre de buluna görevliler yedi. Bu pilav sadece protokol üyelerine verilecek se neden program sonrası bir lokantaya gidip orada pilav yemediniz. İşte size Bilecik için önemli bir hafta olan Ahilik Haftası böyle kutlandı yorum sizin.

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 29.09.2014 07:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle