GÖNÜLLER TEK YÜREK OLDU

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin tarafından, özel gereksinimli öğrenciler ve gönüllü üniversite öğrencileri Türk Halk Müziği konseri verdi.

13 Mayıs 2014 Salı 09:04
2001 Okunma
GÖNÜLLER TEK YÜREK OLDU

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin tarafından, özel gereksinimli öğrenciler ve gönüllü üniversite öğrencileri Türk Halk Müziği konseri verdi.

 Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde  düzenlenen etkinliğe, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bilecik Belediyen Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Vali Yardımcısı, Süleyman Deniz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversite Rektörü Azmi Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halis Nalbant, Özel Sevgi Çiçeği Okulu Müdürü Üniversite çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi tarafından yürütülen proje , Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Raif Zileli'nin proje tanıtımının ardından yürütülen faaliyetlerin yer aldığı slayt gösterisi ile başladı.

 Açılış konuşmasını yapan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Azmi Özcan, Üniversite olarak geçtikleri 6 yıl içerisinde içinde bulundukları müdahil oldukları programlar arasında manevi tatlar anlamında çok sıcak gelen bir program olduğunu belirtti. Özcan, “ Bu proje doğrudan bizim felsefemizle alakalı. Ben hep şunu söylemeye çalıştım, yüreğinde insan sevgisi olan herkes birbirlerini Allah’ın birbirlerine emaneti olarak algılarlar ve hayatı birlikte paylaşarak mutlu olmaya çalışırlar.

 Bizim hep söylediğimiz bir şey var mutluluk modern çağın acımasız rekabeti bize dayattığı gibi bizim gönlümüzün her isteğinin olması değil, hayatı paylaştığımız insanların, dostların, yavrularımızın gözlerindeki tebessümde yatar. Eğer hayatı paylaştığımız insanlar mutlu olmazlarsa biz ne kadar diretirsek diretelim hiçbir şekilde kendi mutluluğumuzu yakalayamayız. Bizimle iş birliği yapan ailelerimizi de kutluyorum evlatlarını bizlere emanet ettiler. Ümit ediyorum bugün o çocuklarımıza sağlanan imkânlarla kısa süre içinde neler başaracaklarını hep birlikte göreceğiz” dedi.

 

  Özel gereksinimli çocukların toplumla bütünleştirilerek yeteneklerinin farkına varması, kendilerini ifade etmesi ve kişisel becerilerini geliştirerek hayata aktif katılımlarının sağlanması amacıyla hazırlanan projede yer alan 42 özel gereksinimli çocuk ve 60 gönüllü üniversite öğrencisinden oluşan Türk Halk Müziği korosu, şef Tuncay Dağlı yönetiminde türküler seslendirdi.

Kapanış konuşmasını yapan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Bugün müstesna bir gün yaşadıklarını,  çocukların, gençlerin sanatçılarla iç içe hayatın tadını alarak aileleriyle birlikte güzel bir gece yaşadıklarını belirtti. Nayir, Emek verilmiş bir geceydi hazırlanılmış uzun çalışılmış bir geceydi. Arkadaşlarımızda zannediyorum ki burada kendilerini en güzel şekilde ifade ettiler.

 Dünyanın dört bir tarafından gelenler, ilimizin kıymetli evlatları aileleriyle birlikte burada bir farkındalık oluşturduk. İnanın çok büyük bir keyif duyduk çok büyük bir neşe duyduk devamı gelmesi dileğiyle emeği geçen herkesi öncelikle bu çocukların ailelerini bu sosyal cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu tür faaliyetlerin devamına olan ihtiyacımızı belirterek emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ dedi.

 Konser sonrası etkinliğe katılan koro öğrenciler, Vali, Belediye Başkanı ve Rektör ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 13.05.2014 09:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle