GELENEK BOZULMADI OSMANLI MİMARİSİ ÇEŞMELERDEN ŞERBET AKTI

Bilecik'te Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden Regaib Kandili dolayısıyla su yerine şerbet aktı.

07 Nisan 2016 Perşembe 12:51
1522 Okunma
GELENEK BOZULMADI OSMANLI MİMARİSİ ÇEŞMELERDEN ŞERBET AKTI

   Bilecik'te Osmanlı mimarisine göre yaptırılan çeşmeden Regaib Kandili dolayısıyla su yerine şerbet aktı.  

 

 

  Bilecik Belediyesi tarafından kent merkezinde bulunan Şehitler Parkı'ndaki Osmanlı çeşmesinden, üç ayların başlaması ve Regaib Kandili münasebetiyle gelenek bozulmadı halka şerbet ikramı edilerek helva dağıtıldı. İkram vatandaşlar tarafından ilgi ile karşılandı. Şehitler Parkı'nda okunana dualar ardından kendi elleri ile vatandaşlara şerbet ve helva ikram eden Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, “Bilecik Belediyesi olarak artık geleneksel hale getirdiğimiz özel gecelerimizde, mübarek gecelerimiz de, kandil gecelerimiz de yaptığımız ikramlarımıza devam ediyoruz.

 

 

Her zaman olduğu gibi yine çeşmelerimizden şerbet akıyor. Yine helva dağıtımımız var. Hemşehrilerimizle bu gecenin anlam ve önemini birlikte idrak etme çabası içerisindeyiz. Regaip Kandili üç ayların başlangıcı tüm hemşehrilerimize için hayırlı olmasını temenni ediyorum.

 

 

   Bu mübarek gecede dualarımız insanların birliğine beraberliğine kardeşliğine yönelik olsun. Gerçekten artık bu memlekette bu güzel topraklarda canlarımız toprağa düşmesin. Şehitlerimiz olmasın el ele, gönül gönülle güzellikler içerisinde hep birlikte kardeşçe yaşayalım diyorum.

 

 

    Dünya üzerinde zulüm altında olan Müslüman kardeşlerimizin veya mazlum olan insanların üzerlerindeki o zulmün kalkması için dua ediyoruz. Ve memleketimiz de oluşan bu güzel huzur ortamının devam etmesi için dua ediyoruz. Hep iyi olalım, güzel olalım, güzellikler içerisinde olalım diyorum.

 

 

    Ve bu güzelliklerin devamı için bir dua mahiyetinde Belediye Başkanlığı olarak yaklaşık 10 yılı aşkın süreden beri bu özel gecelerde bu ikramları yapıyoruz. İnşallah birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olur. Bunun artmasına vesile teşkil eder diyorum” dedi.

 

 

   Öte yandan parkta şerbet almak isteyen vatandaşlar, çeşmenin her iki tarafında uzun kuyruklar oluşturdu.

 

Son Güncelleme: 07.04.2016 12:51
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKKandilGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle