FİLMLERİ ARATMAYACAK DOLANDIRICILIK

Bilecik’te meydana gelen dolandırıcılık olayında, 15 yaşındaki çocuğu kandıran dolandırıcılar, 3 bin Türk lirası, 24 küçük altın ve 3 adet bileziği alıp kayıplara karıştı.

10 Eylül 2014 Çarşamba 10:23
3054 Okunma
FİLMLERİ ARATMAYACAK DOLANDIRICILIK

  Bilecik’te meydana gelen dolandırıcılık olayında, 15 yaşındaki çocuğu kandıran dolandırıcılar, 3 bin Türk lirası, 24 küçük altın ve 3 adet bileziği alıp kayıplara karıştı. 

 

 

 Edinilen bilgiye göre, Bilecik TOKİ Mergül Sitesi'nde yaşayan bir ailesinin 15 yaşındaki kızı, kendisini arayan telefon dolandırıcılarına kanarak evde bulunan bütün değerli eşyaları kendi elleriyle dolandırıcılara teslim etti. Bugün öğle saatlerinde baba ve annenin evde olmadığı sırada dolandırıcılar, evde bulunan S. T.'yi (15) telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıttı. Dolandırıcılar, S. T.’ye babasının dün gece bir kuyumcuda yaşanan hırsızlık olayına karıştığını söyleyerek, annesinin telefon ve kimlik bilgilerini istediler. Paniğe kapılan S. T., annesinin bilgilerini dolandırıcılara verdikten sonra telefonu kapattı. Daha sonra anne Gülcan T.’yi arayan dolandırıcılar, aynı durumu ona anlattı ve hangi bankadan maaş aldığını sordu. Durumdan şüphelenen anne, telefonu hemen kapattı ve polis ekiplerini aradı. Dolandırıcılar daha sonra tekrardan S. T.'yi arayarak evde bulunan para ve altınları kapının önüne çıkartıp çöp tenekesinin önüne bırakmasını, aksi takdirde eve baskın yapacaklarını söylediler. Daha sonra S. T., telefonu dedesine verdi.

 

 

 Yaşlı adamla bir süre telefonda konuşan dolandırıcılar dedeyi de kandırdı. Telefonda dolandırıcılara inanan dede de yanında bulunan 250 TL parasını torununa verdi. Paniğe kapılan 15 yaşındaki kız, 3 bin TL para, annesine ait 3 bilezik ve çeyrek altınları alıp kapının önüne indirdi. Dolandırıcılar kıza, çöpün önünde bir adamın beklediğini ve paraları ona vermesini söylediler. Para ve altınları alan dolandırıcılar daha sonra kayıplara karıştı.

 Olaydan 5 dakika sonra olay yerine gelen anne ve polis ekipleri, kızın paraları verdiğini söylemesi ile geniş çaplı operasyon başlattı.

 

Son Güncelleme: 10.09.2014 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle