ENSAR VAKFI VE KAİMDER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Gençlik Kolları tarafından Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneğinde (KAİMDER) çocuk istismarı iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

24 Mart 2016 Perşembe 12:28
1519 Okunma
ENSAR VAKFI VE KAİMDER HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

  Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Gençlik Kolları tarafından Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Mezunları Derneğinde (KAİMDER) çocuk istismarı iddiaları nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.  

 

 

  Suç duyurusundan önce Bilecik Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan CHP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk, Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER ait, öğrenci evlerinde kalan 45 çocuğa bir takım cinsel istismar fiilini işlediği iddia etti. Esentürk, “Karaman Gazi İlk Okulu’nda öğretmenlik yapan ve Ensar Vakfında görevli olması nedeni ile çocuklarla irtibat içinde olan bir kişinin cinsel istismar fiilini işlediği, bu nedenle hakkında soruşturma başlatılarak tutuklandığı bilinmektedir.

 

 

Soruşturma sadece cinsel istismar fiilini işleyen kişi hakkında yürütülmektedir. Halbuki istismar fiilinin mağduru küçükler, Ensar Vakfı, KAİMDER ve bu tüzel kişiliklerin üyelerinin gözetiminde barınma ihtiyaçlarını gidermektedir. Barınma işini üstlenmiş gerçek ve tüzel kişiliklerin, küçükleri bakım ve gözetim yükümlülüğü altında olduğu açıktır. Bu kişilerin, çocukların yaşadığı istismarı bilmemeleri düşünülemez. Bu durumda, küçükleri eve yerleştiren ve bakım sorumluluğu altında bulunan kişiler, 5237 Sayılı Yasanın 39. Maddesindeki hüküm çerçevesinde ceza sorumluluğu altındadır” dedi.


  ‘’ÜLKE OLARAK AKLIMIZIN, VİCDANIMIZIN EN ÖNEMLİSİ İNSANLIĞIMIZIN SINANDIĞI GÜNLERDEN GEÇİYORUZ’’

 

  Esentürk, tüzel kişilerin yöneticileri ve küçüklerin barınmasından sorumlu olanların fail ile birlikte fiilden sorumlu olduğu aşikar olduğunu söyledi. Ayrıca kamuoyunda bu kişilerin, üst düzey devlet yetkilileri ile olan yakın ilişkileri sebebiyle korunduğuna dair bir algı oluşmakta ve hukuk devletine olan inancı zayıflatmakta olduğunu ifade eden CHP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk sözlerine şöyle devam etti:

 

 

  “Yapılacak soruşturma ile küçüklerin kaldığı evleri kiralayan, ev kiralık değilse maliki olan kişilerin tespit edilmesi ve haklarında iddianame düzenlenerek dava açılması gerekmektedir. Ülke olarak aklımızın, vicdanımızın ve belki de en önemlisi, insanlığımızın sınandığı günlerden geçiyoruz. İnsanlığımızın diyorum çünkü, Karaman'da karşılaştığımız olay karşısında artık insan tüm siyasi kimliğini, tüm siyasi mücadelesini bir kenara bırakarak sadece insanlığı, akıl sağlığı ve vicdanı için mücadele etmek istiyor. Bizler öncelikle bu ülkenin daha sonrada bu şehrin genç siyasetçileri olarak, üzerimize düşen vicdan ve ahlaki yükümlülüğü yerine getirerek, kamuoyu tarafından da iyi bilinen bu çirkin olay hakkında suç duyurusunda bulunduk ve bu davanın her aşamasının tarafımızca takip edileceğinden de kimsenin şüphesi olmasın. Karamanda yaşanan bu olay belki de şans eseri ve birkaç duyarlı vatandaşımızın olayın üzerine gitmesi sonucu, kamuoyu tarafından öğrenilebilmiş bir olay. Belki de bu tarz iğrençliklere maruz kalan ve sesini çıkaramayan bilmediğimiz yüzlerce çocuğumuz var. Verilecek hiçbir ceza, istismara maruz kalmış çocuklarımızın psikolojisini düzeltmeye yeterli olmayacak. Bu yüzden yetkililerden istediğimiz konuyla ilgili bir an önce bir komisyon eşliğinde detaylı bir çalışma yapmalarıdır.”

 


 

  ‘’ÇOCUKLAR DEĞİL, VAKIFLAR KORUNUYOR’’

 

  CHP Bilecik İl Gençlik Kolları Başkanı Deniz Esentürk çocukların değil Vakıf'ın korunduğunu belirterek, “Hangi ideolojik görüşe sahip olursa olsun vicdanımıza, ahlakımıza ve insanlığımıza sığdıramadığımız böyle bir olay karşısında tüm vatandaşlarımızın da aynı hassasiyetle hareket etmesini temenni ediyoruz. Maalesef bu tarz iğrenç olaylar dünyanın her yerinde yaşanıyor fakat bizi korkutan husus ülkemizde böyle bir olayın üzerinin örtülmek istenmesi, çocuklarımızın değil vakıfların korunmak istenmesi olmuştur. Hiçbir hedef göstermiyorum. Fakat yaşanan bu olay karşısında sorumluların, kanaat önderlerinin ve yetkililerin, bu ülke insanlarının adet ve ananelerin dikkate alarak daha sağ duyulu ve belki de hepsinden önemlisi daha insani duygularla tepkilerini ifade etmeleri biz genç siyasetçiler için önem arz etmekte ve her şeyden önce gelmektedir” dedi.

  Basın açıklamasının ardından partililer, Ensar Vakfı ve KAİMDER’e yakın kişilerin kiraladığı evlerde gerçekleşen çocuk istismarı iddiası hakkında suç duyurusunda bulundu.

  

Son Güncelleme: 24.03.2016 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle