EĞİTİM BİR-SEN BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU

Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.

19 Ekim 2016 Çarşamba 10:44
2143 Okunma
EĞİTİM BİR-SEN BASINLA KAHVALTIDA BULUŞTU
  Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz, çeşitli konularda açıklamalarda bulundu.
 
 
  Kahvaltıda basın mensuplarıyla bir araya gelen Ahmet Selöz, bu eğitim-öğretim yılının öğrenciler için heyecan, veliler için beklenti ve kaygı, eğitim çalışanları için ise bazı sıkıntı ve belirsizliklerle başladığını belirtti. Terörle mücadele, FETÖ, yeni eğitim öğretim yılı gibi konuları değerlendiren Selöz ilk olarak terörle mücadeleyi ele aldı. İslam coğrafyası üzerinde tarih boyunca yürütülen kirli ve çok uluslu hesapların kendini bugün de hissettirdiğini belirten Selöz, “Arap Baharı’nın demokrasi ve özgürlükle tanıştıracağı ülke ve toplum sayısının fazlalığından ürkenler İslam coğrafyasını kana buladılar, bulamaya da devam ediyorlar. İslam coğrafyasının kan, çatışma ve savaştan arınmadığı bir dünyanın insan için refah, insanlık için felah merkezi olamayacağı unutulmamalıdır.
 
 
   Bu doğrultuda, kültürel, tarihi ve medeni bağı olmayanların İslam dünyası üzerindeki kirli emellerinin engellenmesi, bölge halklarının evrensel hukuk kuralları ve insan hakları ekseninde özgürlüklerini ve kendi geleceklerini emperyalistlerin değil, kendilerinin belirleme hakkını elde etmeleri, sadece bölge için değil, insanlık ve dünya için de gereklidir. 15 Temmuz’da başlatılmak istenen işgal girişiminin, halkımızın soylu, cesur direnişiyle püskürtülmesinin ardından Türkiye’nin bir yandan Suriye’de DAEŞ ve PYD, içeriden de PKK terör unsurlarına ağır kayıplar verdirmesi, artık yolun sonuna gelen karanlık örgütleri, şuursuz olduğu kadar acımasız eylemler yapmaya itmiştir” dedi.
 
 
“Yeni eğitim-öğretim yılına, darbe sonrası çalkantılı bir ortamda girmenin sıkıntıları yaşanmaktadır”
 
  2016-2017 eğitim-öğretim yılını ele alan Selöz bu eğitim-öğretim yılının öğrenciler için heyecan, veliler için beklenti ve kaygı, eğitim çalışanları için ise bazı sıkıntı ve belirsizliklerle başladığını belirtti. Yeni eğitim-öğretim yılına sıkıntılı bir atmosferde girildiğini belirten Selöz konuşmasına şu şekilde devam etti: “Vaktiyle çözümlenmeyen sorunlar, bugün milli varlığımıza tehdit oluşturacak boyutta, büyüyerek karşımıza çıkmıştır. Ancak bundan sonra öz ve biçim açısından, ilk olarak Milli Eğitim’de imkân, kadro ve müfredat olarak, sonra bütün toplum düzeninde köklü değişikliğe gidilmesi, Yeni Türkiye için bir mecburiyete dönüşmüştür. Yeni eğitim-öğretim yılına, darbe sonrası çalkantılı bir ortamda girmenin sıkıntıları yaşanmaktadır.
 
 
   Kurulduğu günden beri milli iradenin, zengin, çeşitli ve çoğulcu bilginin, temel insan hak ve özgürlüklerinin yanında; zulmün, haksızlıkların, vesayetçilerin karşısında konum alışı ve duruşuyla eğitim meselesini dava edinen sendikal hareketimiz, başta eğitim çalışanlarının her türlü özlük hakları ve çalışma şartları olmak üzere, eğitimle ilgili herkesin ve kesimin sorunlarına çözüm aramayı, çözüm bulmayı amaç edinmiştir. Bakanlığın sistem içindeki ve dışındaki insan kaynaklarını iyi yönetmesi gerekmektedir. Yüz bini aşkın öğretmen ihtiyacı varken, yüz binlerce atama bekleyen öğretmen adayının varlığı, insan kaynaklarının yerli yerinde kullanılmıyor olması önemli bir sorun olarak varlığını sürdürmektedir. Bunun yanında, başta öğretmenler olmak üzere, eğitim çalışanlarının artık kronikleşmiş sorunlarının çözümünün de en az öğretmen ihtiyacının karşılanması kadar elzem olduğu ortadadır.”
 
 
“Çözüme kavuşturulması gereken hususların 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerinde aşılmasını ümit ediyoruz”
 
  Eğitim-öğretimde ki sıkıntıları dile getiren Selöz, “Sözleşmeli öğretmenlik uygulamasının yeniden hayata geçirilmesi, erkek kamu görevlilerine dayatılan kılık-kıyafet zorunluluğu, çerçeve yönetmelikteki bazı antidemokratik yaptırımlar yüzünden kamu görevlilerinin yaşadıkları mahrumiyetler, öğretmenlerin kariyer basamaklarına ilişkin yaşadıkları belirsizlik, ek ders esaslarındaki adaletsizlikler, öğretmen açığı, eğitim çalışanlarının atama ve yer değiştirme süreçlerinde yaşadıkları problemler, yönetici görevlendirme süreçlerinde mahkeme kararlarının doğurduğu sorunlar gibi, çözüme kavuşturulması gereken hususların 2016-2017 eğitim-öğretim yılı içerisinde aşılmasını ümit ediyor ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bazı önemli başlıklar için çağrıda bulunuyoruz” dedi.
 
 
“27 ülkeden 40’a yakın sendika ile ikili görüşmeler yaptık, eğitim ve işbirliği anlaşmaları imzaladık”
 
  İslam dünyasında kendileri ile iş birliği, yol ve yön birliği için heyecanlananların olduğunu ifade eden Ahmet Selöz, “Farklı inanç ve dünya görüşüne sahip olup Eğitim-Bir-Sen’i tanımak, bilmek isteyenler var.  Evet, biz yerlilik ve millilik noktasında Türkiye’nin, inanç ve medeniyet noktasında ümmetin emek örgütüyüz. Fakat bildiklerimizi, yaptıklarımızı, hayallerimizi sadece Anadolu coğrafyasıyla, Orta Doğu, Orta Asya ve Afrika ile sınırlı tutamayız. Bu yüzden, Afrika’dan Asya’ya, Avrupa’dan Amerika’ya bütün kıtaları ilgi, etki ve eylem alanımız olarak kabul ediyoruz. 27 ülkeden 40’a yakın sendika ile ikili görüşmeler yaptık, eğitim ve işbirliği anlaşmaları imzaladık” dedi.
 
 
 “Bazı okullarımızda bir hizmetli bazı okullarımızda ise hiç hizmetlimiz yok”
 
  Bilecik’te 2016-2017 eğitim öğretim yılının İl Milli Eğitim Müdürlüğünden hizmetlisine kadar insan üstü bir çaba gayret ve fedakarlık örneği gösterilerek sorunsuz olarak başlatıldığını belirten Selöz, “Okul yöneticilerimiz hizmetlilerimiz hatta tatilleri devam eden öğretmenlerimiz dahi kurban bayramında bayramın ikinci günü okullarına gelerek okullarımızı sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime açmak için çalıştılar. Kendilerini bu fedakarlıklarından dolayı Bilecik Eğitimi adına teşekkür ediyorum.
 
 
   Gerek bina donatım gerekse eğitim öğretim hizmetleri sınıf personeli konusunda çok önemli bir eksikliğimiz olmamasına rağmen en önemli sıkıntımız yardımcı hizmetler personeli yani hizmetli eksiğidir. Bazı okullarımızda bir hizmetli bazı okullarımızda ise hiç hizmetlimiz yok. Bu konuda İşkur un yönettiği Toplum yararına Çalışma Projesi kapsamında alınan personel eğitim kurumlarımız için hayati öneme sahiptir” ifadelerini kullandı. 
 
 
 “Süreci sulandırmaya, siyasi bağnazlıklarına ülkeyi meze yapmaya çalışanlar var”
 
    15 Temmuz’da yaşanan olayları da değerlendiren Eğitim Bir-Sen Bilecik Şube Başkanı Ahmet Selöz 15 Temmuz faillerine, irtibatlılarına merhamet etmenin şehitlere, yetimlere, gazilere ihanet etmek olduğunu belirtti. Değerlendirmelerine devam eden Selöz, “Hakkında hata yapılmış, yanlış verilerle görevden alınmış, ihraç edilmiş olanlar olabilir mi? Evet, olabilir. Biz bir hak arama örgütüyüz. Bir masumun mağdur olmaması için elimizden geleni yapar, hakkı teslim edilene kadar uğraşırız. Uğraşmaya kendimizi sorumlu sayarız. Fakat süreci sulandırmaya, siyasi bağnazlıklarına ülkeyi meze yapmaya çalışanlar var.
 
 
   FETÖ’cü gri propaganda maalesef devam ediyor. Biz ilkesel duruşumuzu sürdürüyoruz. Terörle bağı olan üyemiz değil, babamızın oğlu da olsa sahip çıkmayız. Ama bir masumu mağdur eden babamız da olsa karşı çıkarız. Terör örgütleriyle mücadele çerçevesinde çok sayıda eğitim çalışanı açığa alınmıştır. Açıkta bekleyen eğitim çalışanlarından masum olanlar daha fazla mağdur edilmeden görevine iade edilmeli ve eğitim-öğretim hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi için öğrencileri öğretmensiz bırakmayacak tedbirler alınmalıdır” ifadelerini kullandı. 

Son Güncelleme: 19.10.2016 10:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle