DEDEDEN TORUNA UZANAN YOLCULUK

Bilecik Akkoç Lokantası işletme sahibi Kerem Akkoç bu günlere nasıl geldikleri anlattı.

20 Haziran 2014 Cuma 03:45
3276 Okunma
DEDEDEN TORUNA UZANAN YOLCULUK

Bilecik Akkoç Lokantası işletme sahibi Kerem Akkoç bu günlere nasıl geldikleri anlattı.

 Akkoç lokantası 1935 yılında dedesi Ferit Akkoç tarafından İstasyon Mahallesi’ne kurulmuştur olduğunu belirten Kerem Akkoç, “Bu lokanta bize dedemizden kalma.

 Dedem Ferit Akkoç Yugoslavya göçmenidir. Oradan Türkiye’ye göç ettiğinde ilk olarak Pazaryerine gelmiş. Daha sonra Ankara’ya gitmiş ve lokanta işlerine orada başlamış. 1935 yılında Bilecik’e geliyor ve İstasyon mevkiine Akkoç Lokantası açıyor. 1952 yılında yeni yol yapılınca yukarıya çıkıp yeni bir şube açıyorlar. 1952 senesine açılan yeni lokantayı ,amcam Orhan Akkoç, Turan Akkoç ile birlikte babam Ercan Akkoç’a açıyor. 74 yıl boyunca İstasyon Mahallesinde halkımıza hizmet vermişler. 2009 yılında İstasyon Mahallesinde yol problemleri olmasından dolayı ben Kerem Akkoç ve Cem Akkoç, Ertuğrul Gazi Mahallesi Yediler Camii karşısında tüm hemşerilerimize kaliteli hizmet vermeye devam etmekteyiz. Buraya gelen müşterilerimiz karın doyurmaya değil yemek yemeye gelirler. Kaliteli ürünler ve kaliteli yemekler yapıyoruz burada. Biz bu yemeği yaparken sevgimizi veriyoruz. Biliyorsunuz ki Bilecik büyüyor ve gelişiyor.

 

 

        “YEMEKLERİMİZ SAAT 15:00 OLMADAN BİTER”

Konuşmasının devamında Akkoç, lokantalarının küçük bir aile lokantası olduğunu ve saat 15:00 olmadan bütün yemeklerinin tükendiğini belirtti. Akkoç, “ Burada yapılan yemeklerin hepsini kendimiz yapıyoruz. Bir aşçımız var, bir kişiyle olmuyor bu işler, bu işler ekip işidir ve 1998’den beri aynı ekiple çalışıyoruz. Müşterimiz de ekibi bildiği için içleri rahat biz burada bir aile gibiyiz. Gerek elemanlarımızla gerekse müşterilerimizde tam bir aileyiz.  Bizde yaklaşık 20 seneden beri kaidesiz her Cuma fırın kebap çıkar. Diğer yemek çeşitlerimiz, güveçte kuru fasulyemiz, işkembe, paça, mercimek çorbamız, sebze yemeklerimiz, zeytinyağlı yemeklerimiz, tavuk çeşitlerimiz, köfte çeşitlerimiz, terbiyeli köfte, İzmir köfte, sebzeli köfte, fırın köfte, islim köfte var. 

 

 Yani müşterimiz bize yemek yemeye geliyor. Diğer lokantaları da hiçbir zaman kötülemek değil niyetim ama bizim müşteri portföyümüz bu şekilde. Müşteriden yana bir sıkıntımız yok. Bizim müşterimiz hangi gün ne yemek çıkacağını bildiği için o anda gelemeyecek olanlar bile telefon ederek ayırmamızı istiyor. Çünkü belli bir saat sonra bitiyor yemekler. Ama bir yemeği haftada bir gün çıkarttığınızda o zaman müşteri biliyor, o gün geliyor. Mesela fırın kebabı, mantı, kadınbudu Cuma günleri, Arnavut ciğeri pazartesi günleri çıkar” diye belirtti.


 

Son Güncelleme: 20.06.2014 03:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle