DAMACANA SULARI KONTROL EDİLİYOR MU ?

Olay Haber olarak, bir inceleme yaptık ve Bilecik halkının sağlığını tehdit edebilecek bir konuyu gündeme getirmek istedik.

25 Nisan 2014 Cuma 08:55
1245 Okunma
DAMACANA SULARI KONTROL EDİLİYOR MU ?
Olay Haber olarak, bir inceleme yaptık ve Bilecik halkının sağlığını tehdit edebilecek bir konuyu gündeme getirmek istedik.

  Bilecik'te damacana su satış noktalarının sağlık standartlarına uygun olup olmadığını merak ettik ve bazı noktaları takip ettik. Normal şartlarda bu damacana sularının saklanması gereken ortamlar bazı noktalarda şartlara uygun olmadığını fark ettik. Bunların denetlemesini hangi kurum yapıyor, hangi şartlarda buna izin veriyor yada bunların denetlenmesi yapılmıyor mu?

  Çevre Sağlığı İle İlgili İşler Şube Müdürlüğü'nün damacana su işletmelerinden istediği bazı şartları hatırlatmak isteriz..
-Taban ve tüm duvarlar temiz ve silinebilir özellikte olmalıdır. Tavan nemlenme ve dökülmeye müsait olmamalıdır.
-Teknik ve hijyenik şartları yeterli ve uygun olmalıdır.
-Depo kısmı güneş ışığına maruz kalmamalıdır.
-Su satış yeri; 5 lt. ve üzeri polikarbon ambalajlı geri dönüşlü damacana suların depolandığı ve satıldığı yer olmak üzere en az iki bölüm olmalıdır.

Bu verdiğimiz bazı şartlar Bilecik'te bu işin yapan şahıslara çok uzak maddelermiş gibi geliyor. Gözlemlediğimiz bazı satıcılar yukarıda saydığımız '4' kurala kesinlikle uymuyorlar. Bu kişilerin isimlerini, firmalarını lekelemek gibi bir amacımız olmadığı için isimlerini vermiyoruz. Fakat Bilecik halkı sağlıklı su tüketimi yapacaksa eğer, yetkililer bu konuda gerekli araştırmaları yapıp gerekli işlemleri uygulaması gerekiyor.  

Son Güncelleme: 25.04.2014 08:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle