CUMHURİYET'TEN ESKİ AMA KIYMET BİLEN YOK !

Bilecik'in tarihi simgelerinden biri olan asırlık tarihi taş binanın ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı dış yüzeyi dökülmeye başladı.

01 Ağustos 2016 Pazartesi 08:31
1905 Okunma
CUMHURİYET'TEN ESKİ AMA KIYMET BİLEN YOK !

   Bilecik'in tarihi simgelerinden biri olan asırlık tarihi taş binanın ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı dış yüzeyi dökülmeye başladı. 

 

 

  Bilecik'in tarihi simgelerinden olan ve 1906 yılında Bursalı Reşit Paşa tarafından İstiklal Mahallesine Ertuğrul Gazi adına 'Kız Mektep' olarak yaptırılan taş binanın dış yüzeyi, bakımsızlıktan dökülmeye başladı. Uzun zamandır atıl halde bulunan ve kaderine terk edilmiş görünümünde olan bina, son hali ile görenleri hayrete düşürdü. Yıllara meydan okuyarak günümüze kadar ayakta durmayı başaran binanın dış yüzeyi, bakımsızlık nedeniyle dökülmeye başladı. 

 

 

 Bakımsızlık ve ilgisizlikten dolayı da duvarlarına yazılar yazılan 100 yıllık tarihi binayı bu halde görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, binanın yetkililer tarafından bakıma alınmamasına da tepki gösterdi. Tarihe sahip çıkılmasını isteyen vatandaşlar, ”Bu binanın bu halde olması hepimizi üzüyor. Tarihi binalarımıza sahip çıkmamız gerekiyor.

 

 

 Bu tarihi binanın restore edilmesi Bilecik halkının çıkarınadır. Bina gerçek görünümüne kavuşturulmalı. Tarihi taş binanın Bilecik’in önemli yapıları arasında yer alıyor. Bu binaya sahip çıkılması halinde tarih de koruma altına alınacaktır" ifadelerini kullandılar. 

 

 

  Tarihi taş mektep binasının ne zaman bakıma alınacağı ise vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 

 

Son Güncelleme: 01.08.2016 08:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle