CHP 35. OLAĞAN KURULTAY İÇİN BİR SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi muhtarlık bölgesi delege seçimlerinde esas olacak üye çizelgelerinin askıya çıkartılması üzerine ellerine ulaştığını söyledi.

23 Temmuz 2015 Perşembe 07:46
1667 Okunma
CHP 35. OLAĞAN KURULTAY İÇİN BİR SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe Başkanı Gültekin Çalışkan, CHP 35. Olağan Kurultayı öncesi muhtarlık bölgesi delege seçimlerinde esas olacak üye çizelgelerinin askıya çıkartılması üzerine ellerine ulaştığını söyledi.  

 

 

  Çalışkan İHA muhabirine yaptığı açıklamada, 35. Olağan Kurultay için bir seçim takviminin açıklandığını belirterek, “ Bu süreç bize genel merkezin gönderdiği seçim takvimi ve kongre takvimini bildirmesi ile başladı. Kongre takvimine göre Pazartesi itibariyle bize üye çizelgeleri gönderildi kesin. 28 Temmuz 2015 tarihinde Salı günü saat 10.00’da askıya çıkaracağız bu listeleri. 3 Ağustos 2015 Pazartesi günü de askıdan indireceğiz. Bunlar tutanakla olacak tabi. 5 Ağustos Çarşamba günü üye çizelgelerine itirazların karara bağlanması var. Karar İlçe Başkanlığı tarafından ilçe ilan tahtasına asılarak tebliğ edilecek. Müracaat eden itirazcıya bir nüshası da elden teslim edilecek itiraz edenleri. 15 Ağustos 2015 Cumartesi günü de muhtarlık bölgesi delegeleri ve parti içi ön seçimlerin başlama tarihidir. Delege seçimlerimiz başlayacak. Yine 6 Eylül 2015 tarihinde itirazlar var seçimlerden sonra. 28 Eylül 2015 tarihinde de İlçe kongreleri başlayacak. 25 Ekim 2015 Pazar günü ilçe kongrelerinin bitiş tarihi, 11 Kasım 2015 tarihinde de İl Kongreleri başlayacak. 29 Kasım Pazar günü de İl kongreleri bitiyor Türkiye genelinde. Ondan sonra olağan kurultay tarihi il kongrelerinin bitimine göre ilan edilecek” dedi.

 

 

  “TABİ Kİ İL BAŞKANI OLMAYI İSTERİM”

 

  İHA muhabirinin” İl Başkanlığına aday olacak mısınız?” sorusu üzerine, Çalışkan, İl Başkanlığı onurlu bir görev olduğunu ifade ederek, “Merkez İlçe Başkanlığı kadar onurlu bir görev. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesiyim. Bana taktir edilen görev neyse o görevi de yapmaya hazırım. Bu üye olarak da olabilir, ilçe başkanı olarak da olabilir, il başkanı olarak da olabilir. Tabi ki il başkanı olmayı isterim ama üyemiz taktir ederse her türlü göreve hazırız biz. Hiçbir şey de olmayabilirim yani sorun da değil. Biz yine mücadelemize, çalışmamıza devam edeceğiz. Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferiyiz biz” dedi.

 

  YAPILACAK İL, İLÇE VE MERKEZ İLÇE SEÇİMLERE TEK ADAY OLARAK MI GİDECEKSİNİZ?

 

  Merkez İlçe Başkanlığına seçildiğimiz zaman Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlerde aday çıkaramaz denildiğini belirten Çalışkan sözlerine şöyle devam etti.

  “O zaman demokrasi nerede kaldı. Biz bir ön seçim yaşadık Cumhuriyet Halk Partisi olarak. Kaldı ki bu hiçbir partinin başaramadığı bir olaydı. Bizde öyle tek aday çıkacak, genel merkezden isim gelecek, biz tek adayla kongreye gideceğiz. Böyle bir şey yok. Mümkün değil, olamaz. Çıkmazsa o zaman demokrasi olmaz. Nasıl olacak ki? Biz dışarıya karşı verdiğimiz görüntüden dolayı halkta böyle bir taktir vardı ama ben her zaman şunu iddia ettim. Cumhuriyet Halk Partisi adaysız kalmaz, kaldı ki yerel seçimlerde 4 tane birbirinden değerli adayımız vardı, aday adayımız vardı. Hepsi daha önce Milletvekilliği yapmış, Belediye Başkanlığı yapmış kariyer sahibi insanlar vardı. Milletvekilliği adayında da yine biliyorsunuz 4 tane adayımız vardı ön seçim tarihine kadar. Bizde bu merkez ilçe için diğer ilçeler için, il başkanlıkları için adaylar çıkabilir. Çıkması da gayet normal. Cumhuriyet Halk Partisinin her üyesinin her yere aday olma şansı var. Onu engellemek gibi bir lüksümüz yok. Herkes aday olabilir”.

 

  SEÇİMLERE KATILIM NASIL OLUR?

 

  Milletvekili belirlenmesi için yapılan ön seçimlere yüzde 85 gibi bir katılım olduğunu sözlerine ekleyen Çalışkan, “Yüzde 85 üyemiz sandığa gelip oy kullandı. Şuanda üye bildirimi olarak bin 300, bin 345 civarında üye listesi geldi. Kimsenin tahmin etmediği bir katılımdı. Bu konuda sıkıntımız yok. Katılım yine yüzde 100’e yaklaşır. Hastalarımız var, yaşlı olanlarımız var. O gün İl dışında olabilecek insanlarımız var. İstisnaların dışında ben yüzde 90 civarında delege seçimlerine katılım bekliyorum” dedi.

 

  BAŞVURULARINI NE ZAMAN YAPACAK ?


  Adayların takvimi henüz gelmedi, kesin bir bilgi olmadığı ifade eden Çalışkan sözlerine şöyle son verdi.

  “Ön seçimde parti üyesi taban harekete geçiyor. Onlara bir şey sormak, onların kendi belirlediği adayla seçime gitmek kadar faydalı bir şey yok. Ön seçimde yaşadık. Bu daha önceleri de istenmiş ama Cumhuriyet Halk Partisi tarihinde ilk defa biz ön seçim yaptık. Hatta ben bir kongrede bire slayt hazırlayacağım. Ön seçim için çabalarımızı. Ondan sonraki ön seçime giren adayların profili. Ön seçimde mazbatasını alan Sayın Yaşar Tüzün’ün, Sayın Çağatay Karaahmet’in mazbataların olduğu bir şekilde konulu bir slayt hazırlamak istiyorum. İlk defa tarihte ön seçim başarısını gözler önüne sereceğiz. Ön seçim ile 7 Haziran genel seçimlerinde büyük bir başarı yaşadık.”

 

 

  Çalışkan konuşmasının sonunda, Suruç’ta yapılan katliamı ve terörist saldırılarının her türlüsünü her çeşidini lanetlediğini söyleyerek, “Adıyaman’da da üzücü olaylar yaşandı, şehidimiz var, ayrıca 2 polis memuru evlerinde şehit edildi.  İnsanların teröre karşı birlik ve beraberlik içinde olsun” çağrısında bulundu.

Son Güncelleme: 23.07.2015 07:46
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKCHPKurultay
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle