BİLECİK METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

Bilecik Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre pazar gününe kadar sıcaklıkların 2 ile 4 derece artacağı belirtildi.

23 Temmuz 2015 Perşembe 08:35
2310 Okunma
BİLECİK METEOROLOJİ MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLADI

 Bilecik Meteoroloji Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre pazar gününe kadar sıcaklıkların 2 ile 4 derece artacağı belirtildi.

 


 Bilecik’te ve Türkiye genelinde son günlerde yaşanan sıcaklıklar vatandaşların gözünü korkuturken konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan Bilecik Meteoroloji Müdür Vekili Ali Işıktan, vatandaşların yarın gelecek olan sıcaklıklardan korkmaması gerektiğini, mevsim normallerine göre görülecek olan sıcaklıklar olduğunu belirtti. Işıktan, “Sıcaklıklar şuanda mevsim normalleri sıcaklığında. Önümüzdeki 3 gün boyunca Çarşamba, Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri mevsim normalleri 2 ile 4 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz hava sıcaklıklarının. Bunu da şöyle diyebiliriz. Bilecik için Perşembe ve Cuma günleri en yüksek sıcaklık 34, derece, Cumartesi ise 33 derece şeklinde sıcaklıklarda artış olacak. Hava normallerinin Pazar günü mevsim normallerine dönecek. Şuan Temmuz ayını çıkarıyoruz, Ağustos ayında da bu tür sıcak dalgalar olacak. 3’er veya 4’er günlük periyotlar halinde gelmesini bekliyoruz” dedi.



BİLECİK’TE ŞUAN İÇİN AŞIRI BİR SICAKLIK BEKLEMİYORUZ”


Ali Işıktan Bilecik’te şuan için aşırı sıcakları beklemediklerini belirterek, “Kuzeyli rüzgarların esmesiyle birlikte Bilecik için sıcaklıklar biraz daha düşük olacak. Türkiye genelinde ise şuan Basra alçak merkezi etkisindeyiz sistem olarak. Mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık bekliyoruz önümüzdeki günlerde. Hafta sonuna kadar en yüksek hava sıcaklıklarının Ankara’da 33-35 derece İstanbul’da 30-32 , İzmir’de 35-37 , Antalya’da 38,40, Adana’da 34-36, Diyarbakır’da 39-41, ve Erzurum’da 28-,0 dereceler civarında seyretmesi bekleniyor. Bunlar artık görebileceğimiz sıcaklıklar. Zaten yaz yeni başladı. Geçtiğimiz Haziran ayında bu kadar sıcaklık olmadı. Bu aylarda görülen normal sıcaklık şeklinde olacak” dedi.

 


“GELEN YÜKSEK SICAKLIKLAR ORMAN YANGINLARI İÇİN TEHLİKE ARZ EDİYOR”


 Işıktan, konuşmasına son verirken vatandaşların öğlen saatlerinde güneşin tepede olduğu sabah saat 10.00 ve akşamüzeri 17.00 civarında güneş altında fazla durmamalarını belirterek, “Sıcak çarpması, güneş çarpması bakımından. Ve orman yangınları bakımından da bu 3-4 günlük periyot tehlike arz etmektedir. bunlara da dikkat etmek gerekir. Biz vatandaş olarak elimizden geleni yaparsak, ormanlara zarar verecek herhangi bir şey yapmazsak sıkıntı olmaz” dedi.

Son Güncelleme: 23.07.2015 08:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle