"ÇATI ADAYI" DESTEKLEYEN 5 SİYASİ PARTİ İL BAŞKANLARI ORTAK AÇIKLAMA YAPTI

Bilecik’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Çatı Adayı” Ekmelettin İhsanoğlu'nu destekleyen 5 siyasi partinin İl Başkanları ortak basın açıklaması düzenlediler.

14 Temmuz 2014 Pazartesi 07:37
2221 Okunma

 Bilecik’te Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde “Çatı Adayı” Ekmelettin İhsanoğlu'nu destekleyen 5 siyasi partinin İl Başkanları ortak basın açıklaması düzenlediler.  

 Bilecik’te bir restorandın toplandı salonunda gerçekleşen basın açıklamasında, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Çağatay Karaahmet, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Sabri Eraslan, Demokrat Parti İl Başkanı Ali Ünal, Demokratik Sol Parti İl Başkanı Rıfat Yılmaz, Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanı Yücel Şen katıldı. İl Başkanları adına konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Çağatay Karaahmet, 10 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanımızı seçmek üzere sandığa gideceğiz. Bu seçim Cumhuriyet ve demokrasi tarihimizde bir ilk olacağını ve Cumhurbaşkanımızı ilk kez Halk seçeceğinin belirtti. Karaahmet, “Yine aynı şekilde bir ilki daha gerçekleştirmekteyiz. Bu ilk ise demokrasi tarihimizin büyük uzlaşısıdır. Bizler aşağıda imzası bulunan siyası görüşleri ve temsil ettiği kitleleri farklı olan Türkiye siyasetinde yer alan 5 siyasi partinin Bilecik il başkanlarıyız. Genel Merkezlerimiz ve Genel Başkanlarımızın Türkiye'mizin tüm sivil toplum kuruluşları, toplum katmanları ile yaptığı görüşmeler sonucun da Cumhurbaşkanı adayı nitelikleri üzerinde görüş birliğine varmışlar ve bu nitelikleri üzerinde barındıran Prof. Dr. Sn. Ekmelettin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı adayı göstermek üzere bir uzlaşma içerisine girmişler, yoğun çalışmaların ardından Sn. İhsanoğlu’ nu Cumhurbaşkanı adayı göstermişlerdir. Demokrasi için Büyük uzlaşmanın Cumhurbaşkanı adayı olan Sn. İhsanoğlu artık bütün Türkiye'nin adayıdır” dedi.

  “CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ İÇİN BİLECİK HALKINA ÇAĞRIMIZ VARDIR”

  Açıklamasının devamında Karaahmet, farklı siyasi görüşlerin üzerinde uzlaştığı ve artık halkın Cumhurbaşkanı adayı olan Sn. İhsanoğlu'nun devletimizin en yüce makamına seçilmesi için siz Bilecik halkına çağrılarının olduğunu belirterek, “ Bizler 5 siyasi partinin il başkanları olarak gerek ilimiz Bilecik'te gerek ülkemizde 12 yıllık AKP iktidarının tahribatının çok ağır olduğunu ve bu tahribatın sonuçlarını yine halkımızın çektiğini görmekteyiz ve ülkemizin geleceği için endişe duymaktayız. Tahrip edilen demokrasi kültürümüzün yeniden yoluna girmesi için son viraj Cumhurbaşkanlığı seçimleri olup bu anlamda kullanacağımız oy çok önemlidir.  BU seçim Geleceğimizin, çocuklarımızın geleceğinin, vatanımızın geleceğinin, oylanacağı bir seçim olacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ya bu gidişe dur diyeceğiz veya ülkemizin bölünmesine halkımızın ayrıştırılmasına evet diyeceğiz.

  “DEVLETİN BAŞINDA KAVGA KÜLTÜRÜ EGEMEN OLSUN İSTEMİYORUZ”

  Açıklamanın devamında Karaahmet, “Devletin başında kavga kültürünün egemen olmasını istemediklerinin vurgulayarak, “Devletin başında kavga kültürü egemen olsun istemiyorsa, vatandaşını hor gören bir Cumhurbaşkanı istemiyorsan, toplumu benden olan olmayan diye ayrıştıran bir Cumhurbaşkanı istemiyorsan, dış politika da iflas etmiş bir dış ilişki istemiyor ve komşuları ile kavgalı bir Türkiye istemiyorsan, bu vatan ve bu topraklar bölünsün istemiyorsan, dinin siyasete alet edilmesini, kardeşliğimizin mezhep ayrıştırması ile bozulmasını istemiyorsan, ülkende yolsuzlu ve rüşvetin alıp başını gitmesini istemiyorsan Sn. Ekmelettin İhsanoğlu'na oy ver. Devlet yönetiminde sakin uzlaştırıcı ve rejimin sigortası olan bir Cumhurbaşkanı istiyorsan, toplumun her katmanını kucaklayan Cumhurbaşkanı olsun istiyorsan, kimseyi ötekileştirmeyen, hoşgörülü bir Cumhurbaşkanı olsun istiyorsan, Türkiye’nin uluslararası arenada itibarının yükselmesini istiyorsan, komşularla ve dünyanın tüm ülkeleri ve İslam coğrafyasında lider bir ülke görmek istiyorsan, kuvvetler ayrılığına ve parlamenter rejime inanmış bir Cumhurbaşkanı istiyorsan, Laik demokratik Cumhuriyetin Koruyan  ve sahiplenen bir Cumhurbaşkanı istiyorsan, Sn. Ekmelettin İhsanoğlu’na oy ver” dedi.

  “BAYRAĞIMIZIN DALGALANMASINI TOPRAKLARIMIZIN BÖLÜNMEMESİNİN İSTİYORUZ”

  Açıklamanın sonunda CHP İl Başkanı Çağatay Karaahmet, ülkeyi, devleti, halkı çok sevdiklerinin üzerini çizerek, “Bayrağımızın dalgalanmasını, topraklarımızın bölünmemesini istiyoruz. Bu sebeple herkesi kucaklayan, milli değerlere sahip, akademik kimliği olan uluslararası kimliği olan, dinine, milletine, bayrağına bağlı devletini halkını seven, laik demokratik Cumhuriyeti sahiplenen sakin bilgili uzlaşmacı ve herkesi kucaklayan Sn. Ekmelettin İhsanoğlu’nun arkasındayız destekçileriyiz. Değerli Bilecik Halkının da büyük uzlaşma adayı Sn. İhsanoğlu’na destek vereceğini inanıyoruz. Sn. Ekmelettin İhsanoğlu’na oy istiyoruz. Çünkü Türkiye’nin kavgaya değil barışa ihtiyacı var. Türkiye'nin birlik beraberlik ve kardeşliğe ihtiyacı var. Bizler birlik beraberlik kardeşlik içinde güç birliği içinde seçim çalışmalarımızı yapacağız, Çünkü halkımızın önüne Türkiyeyi temsil edecek bir adayla her kesimi kucaklayacak temiz ve hiçbir siyasi partiye üye olmamış her siyasi görüşe aynı mesafede olan bir partinin değil 5 partinin ve Türkiye'nin desteğini alan bir aday ile çıkıyoruz” dedi.

Son Güncelleme: 14.07.2014 07:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle