ÇAĞ ATLATACAK HAMLE GELDİİ

Ekonomi Reform Paketi’nde yer alan, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Yazılım ve Donanım Endüstrileri Başkanlığı kurulmasına yönelik karara sektörden tam destek geldi.

18 Mart 2021 Perşembe 11:31
284 Okunma
ÇAĞ ATLATACAK HAMLE GELDİİ

Ekonomi Reform Paketi’nde yer alan, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Yazılım ve Donanım Endüstrileri Başkanlığı kurulmasına yönelik karara sektörden tam destek geldi.

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) Başkanı Kübra Erman Karaca, bilgi ve iletişim teknolojilerinin ülkelerin ekonomik büyüme hedeflerine ulaşmalarında en etkin sektörlerden biri olduğunu anımsatarak, şunları söyledi:

“Bu kapsamda Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan ekonomi reform paketinde yer alan Yazılım ve Donanım Endüstrileri Başkanlığı’nın kurulmasını olumlu buluyoruz. Dijital ekonomiye geçişi ve yüksek teknoloji üretimini sağlayacak yapısal reformlar Türkiye’nin küresel rekabet gücünü artırma boyutunda çok değerli.”Yeni yapının yönetişim modeli ve işleyişini henüz bilemediklerine değinen Karaca, şöyle devam ettİ “Ancak bu yapıyla sektör oyuncuları her türlü talep, soru ve sorunlarını dile getirebilecek. İletilen tüm talep, soru ve sorunlar, sektörde uzman ilgililer tarafından ivedilikle çözüme kavuşturulacaktır. Bilgi ve iletişim sektörü, bilgi toplumu ve dijitalleşme alanında ulusal politikaların belirlenmesi ve koordinasyonunun tek merkezden sağlanması için uzun yıllardır eksikliği duyulan ‘sahiplik’ sorununu da çözmüş olacaktır."

Son Güncelleme: 18.03.2021 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle