“BUNLARIN HAZIMSIZLIKLARI TUZAKLI KÖPRÜSÜ DEĞİL ASIL BAHANE SÖĞÜT’Ü KAYBETMELERİDİR”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söğüt İl Genel Meclis üyesi Tevfik Özütürk, geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi'nde AK Parti Söğüt İl Genel Meclis üyesi Ertuğrul Torun ile Söğüt Tuzaklı köyü köprü bakımı önergesi konusunda yaşadıkları gerginliğin nedenini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

09 Eylül 2014 Salı 11:45
1995 Okunma
“BUNLARIN HAZIMSIZLIKLARI TUZAKLI KÖPRÜSÜ DEĞİL ASIL BAHANE SÖĞÜT’Ü KAYBETMELERİDİR”

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Söğüt İl Genel Meclis üyesi Tevfik Özütürk, geçtiğimiz günlerde İl Genel Meclisi'nde AK Parti Söğüt İl Genel Meclis üyesi Ertuğrul Torun ile Söğüt Tuzaklı köyü köprü bakımı önergesi konusunda yaşadıkları gerginliğin nedenini düzenlediği basın toplantısında açıkladı.  

  Özütürk, MHP Bilecik İl Başkanlığı binası toplantı salonunda İl Başkanı Sabri Eraslan ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, Eylül ayı İl Genel Meclis Toplantısında geçen gergin ortamla ilgili açıklama yapma gereği duyduğunu söyledi. 

 

 

 Kendilerinin İl Genel Meclis üyeliğine aday olurken vatandaşların karşılaştıkları sorunları ellerinden geldikçe çözüme kavuşturmak ve refah seviyesini yükseltmek için gayret sarf edeceklerini söylediklerini hatırlattı. Özütürk, “Toplumlara fayda sağlamaya insanın ön planına çıkmadığı hiçbir şeyin önemi yoktur. Ortamın gerilmesinde Söğüt ilçemizde bulunan Tuzaklı köyü köprüsü bahaneydi. Köprü 1970 yılında yapılmış 44 yılı geride bırakmıştır. Köprü yapıldığında şimdiki gibi 45 tonluk araçlar yoktur. 20 tonluk araçlar vardı köprü 25 ton kapasiteli yapılmış zaman içinde köprü miadını doldurmuş. Kapasite olarak yetersiz gelmiş köprünün ayaklarında meydana gelen aşınmalar giriş ve çıkıştaki dolguların boşalması tehlike arz etmeye başlamış yüksek tonajlı araçlarda geçemeyince yeni bir köprünün yapımı zar üre hale gelmiştir. Köprüden mermer yüklü araçlar geçemezken 25 ton domates yüklü araçlar kendi ağırlığıyla beraber 43-45 ton ağırlığında tehlikeyi göze alarak geçiştirmelerine müsaade ediliyor. Köylülerin talepleri üzerine köprünün durumunu bildiğim için yazılı önerge vermeyi düşündüm AK Parti Söğüt İl Genel Meclisi üyesi ve aynı zamanda Tuzaklı köyünden olan Ertuğrul Torun'a gerekli incelemeler yapılsın ve buraya yeni bir köprü inşa edelim dedim kabul etmedi. Önergeyi yazdım yine gittim biz köprüyü biliyoruz dedi önergeyi imzalamadı. Ben önergeyi verdim önerge okundu Meclis Başkanı sayın Serkan Yıldırım bu köprü önceden biliniyordu diyerek önergeyi gündem almak istemediler” dedi.

 

 

 “SÖĞÜT BELEDİYESİNİ MHP ALINCA YOLUN YAPIMI KALDI”

  Muhalefet üyelerin 30 Mart yerel seçimlerinde Söğüt-Bozüyük yolunun ihale edildiğini ve yolun yapımına başlanacağını söylediklerine vurgu yapan,Özütürk, “İl koordinasyon toplantısında Karayolları Bölge Müdürlüğüne sordum. Söğüt-Bozüyük yolunun iyi bir yol olmadığını yolun da virajlı ve tehlikeli olduğunu ne zaman başlanacağını ve tarih verebilir misiniz diye sorduğumda Bölge Müdürlüğü şunu söyledi. “Henüz devlet yatırımına alınmadığı alınırsa yaparız” dedi. İşin bir de Söğütle ilgili tarafı var. 1995 seçimlerinde MHP ilçe başkanıydım. Aynı zamanda MHP Belediye 1’inci sıra Meclis üyesiydim. Ertuğrul Torun diyor ki; "eski İl Genel Meclis üyesi Süleyman Erbay olsaydı sen bu sıralarda oturamazdın." Sayın Torun rahmetli Süleyman Erbay benim köylüm akrabamda olur onu aday gösteren bizleriz. Ertuğrul Torun şunu istiyor. Tevfik Özütürk hiçbir şeye karışmasın iktidarla birlikte hareket etsin muhalefet yapmasın istiyor” diye konuştu.

 

 

“SÖĞÜT MİSYONU OLAN BİR İLÇEDİR HER GENEL BAŞKAN BURAYI ALMAK İSTER”

  Söğüt'ün kuruluş ve kurtuluşa ev sahipliği yapmış misyonu olan bir ilçe olduğunu olduğu dile getiren Özütürk, şöyle devam etti: “Her Genel Başkanın arzusu Söğüt Belediye Başkanlığını kazanmaktır. Söğüt’ü sayın Devlet Bahçeli de istedi, sayın Tayyip Erdoğan da istedi. AKP Söğüt’te büyük hayaller kurdu. Belediye Başkanlığını alacaklar 2 tanede İl Genel Meclis üyeliğini alıp sayın Başbakanım buyurun size Söğüt’ü hediye getirdik diyeceklerdi. Tabi bunların hesabında Tevfik Özütürk’ün İl Genel Meclis adaylığı yoktu. MHP’nin ocak gençliğiyle, kadın kolları ile ekip çalışması yapıp Söğüt’ten 1’inci parti çıkacağını hem de büyük farkla seçimi alacağını tahmin edemediler. Benim adaylığım seçimden epey zaman önce diğer partililer adaylarını belirlemeden önce partimin teklifiyle oldu. 

 

 

 Israrıyla oldu. Ben meclisteki AKP’li arkadaşları tenzih ediyorum. Bunların hazımsızlıkları, hüzünleri Tuzaklı köyü köprüsünde değil, köprü bahane asıl bahane Söğüt’ü kaybetmeleri. Arkadaş bana hakkını helal etmeyecekmiş. Ertuğrul Bey ben seninle bir masaya oturup çay içmedim, bir lokma yemek yemedim. Ama diyorsanız bize seçim kaybettirdin işte bun da haklı olabilirsin. Çünkü size seçim kaybettirdim. Sayın Torun, “Tuzaklı köyünü senden daha fazla düşünüyorum” diyor, senin 3 dönemin 10 yılı geride bıraktım Tuzaklı köyü için ne yaptın? Şimdi hizmet zamanı, köy hizmet bekliyor çekimser kalınmakla bu hizmetler olmaz.”

 

Son Güncelleme: 09.09.2014 11:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle