BU ÇOCUK BURADA ÖLSE HESABINI KİM NASIL VERECEK

Bilecik'te bugün oynanan U-17 futbol müsabakasında bir futbolcunun dili içine kaçmasından dolayı yaşanan olayları diğer futbolcu arkadaşları korku dolu gözlerle olan bitenleri izledi.

06 Aralık 2014 Cumartesi 10:22
3604 Okunma
BU ÇOCUK BURADA ÖLSE HESABINI KİM NASIL VERECEK

  Bilecik'te bugün oynanan U-17 futbol müsabakasında bir futbolcunun dili içine kaçmasından dolayı yaşanan olayları diğer futbolcu arkadaşları korku dolu gözlerle olan bitenleri izledi.

 

 

  Bilecik’te sentetik sahada bugün saat 11.00’da başlayan Osmaneli Gençlerbirliğispor ile 1308 Osmaneli Belediyespor arasında oynanan U-17 futbol müsabakasının 70’inci dakikasında 1308 Osmaneli Belediyespor oyuncusu Ahmet Kelemci çıktığı bir hava topu sonrası sakatlanarak yere düştü. Yaşanan sakatlık sonrası dili boğazına kaçan futbolcuya ilk müdahaleyi saha içinde bulunan sağlık görevlisi yaptı. Hemen olayı 112 Acil Servisine haber verilmesi üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis Ambulansı görevlileri sakatlanan futbolcuyu Bilecik Devlet Hastanesine kaldırdılar.

 

 

  Ambulansın arandıktan 15 dakika sonra geldiğini iddia eden taraftarlar tribünden tepkilerini gösterdiler. Ambulansın gidişinden sonra verdikleri tepkinin nedenini açıklayan Osmaneli Gençlerbirliğispor yöneticisi Gürkan Ekin, yaşanan bir hava topu sonrası karşı rakip takımın futbolcusunun yere düştüğünün belirterek, “O ara dilini yutmuş büyük ihtimal bizim arkadaşta sağlıkçı müdahale ettiler.

 

 

Bizim tepkimiz ambulansa böyle bir şey olamaz bizim şimdi aylık toplantılarımız var. Ben Gençlerbirliğispor kulübünde yöneticiyim ve aylık toplantılarımız var bizim biz bu toplantılara ilçe, ilçe gidiyoruz geçen de Bozüyük’deydi ve Yeşilyurt Spor Kulübü düzenlemişti gittik. Bu ambulans konusu konuşuldu orada ve bizlere üç dakikada ambulansın geleceği söylendi bize. Ama burada ambulans gelmedi yani  on iki, on üç dakika oldu” dedi.

 

 

  “BU ÇOCUK BURADA ÖLSE HESABINI KİM VERECEK”

 

  Bu çocuk burada ölse ne olacak bunun hesabını kim verecek diyen yönetici Gürkan Ekin “80 TL mi? bu çocukların değeri. Kaç para veriyorlar bu işlere  yani bu çatışma Sağlık Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonu arasında olan bir şey yani buna bir çözüm bulmaları lazım her maça bir ambulans vermeleri gerekiyor yani eskiden böyle bir şey vardı. Ondan sonra maliyetler çok yüksek diye yani para kadar değeri yoksa bu çocukların burada anlamı yok yani o zaman maça çıkmasınlar. İşi bilmeyen biri olsa çocuk burada ölecekti kaldı ki sadece bu çocuk değil ki burada herkes emek veriyor . Yöneticisinden tut kulüp başkanlarından tut sahada emek veren insanlar varana kadar emeğe saygı olması gerekiyor. Bu yapılan terbiyesizlikten başka bir şey değil.

 

 

Madem böyle bir şey kuruyorsun madem Türk futboluna faydalı insanlar çıkarmak istiyorsun, bunlar nereden çıkıyor, buradan çıkıyor işte. Oynanan müsabaka U-17 yani A takımlarının geleceği bunlar iki sene sonra A takımda bu çocuklar biz bunlar için uğraşıyoruz işimizden gücümüzden kalkıp geliyoruz keyfimizden gelmiyoruz buraya ama bu kadarın olmaması lazım. Yazık günah şu tere yazık ya bu kadarda olmaz üç dakikada gelecekse ambulans o zaman üç dakikada gelecek buraya. Madem arandığı zaman 112 Acil diyorlar üç dakikada gelsin böyle bir şey olmaz on beş  dakika oldu” dedi.

 

 

Bilecik Devlet Hastanesinden sakatlanan futbolcunun hayati tehlikesi olmadığını ve dili boğazına kaçmadığını sadece dudağındaki yaralanma dolayısıyla bir hasar oluştuğunu belirttiler. Öte yandan amatör müsabakalara gelen ambulansiçin İl Sağlık Müdürlüğü Prosedür gereği saatine 154 TL ücret istiyor, amatör kulüpler ise imkansızlıklardan dolayı bu ücreti yatıramayarak ambulans talep edemiyorlar.

 

 

 

Son Güncelleme: 06.12.2014 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle