BOZÜYÜK'TE BAYRAM HAVASI

Cumhuriyet Halk Partisi Bozüyük'te esti gürledi.

01 Mart 2014 Cumartesi 15:19
2106 Okunma
BOZÜYÜK'TE BAYRAM HAVASI

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi mitingi düzenlendi.

 Düzenlenen programa Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, İsmet İnönü’nün torunu aynı zamanda CHP Parti Meclis Üyesi Gülsüm Bilgehan, Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, eski CHP milletvekilleri Orhan Yağcı ve Yaşar Tüzün, Bozüyük Belediye Başkan Adayı Metin Torun, Bilecik Belediye Başkan adayı Sungur Turan, ilçe adayları, İl ve ilçe yönetimi katıldı.

 Cumhuriyet Meydanınındaki mitinge çok sayıda partili katılırken, Bozüyük'te tam anlamıyla Bayram havası yaşandı.

Mitingde konuşma yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, “ Çok sevgili Bozüyük’lüler sevgili kardeşlerim, Eskişehir Bozüyük’ün yanında ve arkadasında . Ne imkianımız  varsa Nisan 2014’ten itibaren sizler için yardıma hizmete hazırdır.  Metin Torun’unun Eskişehir daima arkasında olacaktır. Büyük Şehir Belediye Başkanı olarak bir hoca olarak  daima bütün desteğim Metin’in yanında ve bende arkasındayım.

 Sevgili Bozüyüklüler, nasıl İsmet Paşa bu topraklarda Türk’ün makus değerini yendiyse siz Bozüyük’lülerde   Türkiye’nin bugün içine girdiği karanlıkta, adaletsizlikte, yolsuzlukta, hırsızlıkta, sizde Türk Milletinin Bozüyük Halkı olarak makus değerini 30 Martta yeneceksiniz. 3 mesaj vereceğim 1, Kazanacaksınız 2, Kazanacaksınız 3, Kazanacaksınız. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım başarılar diliyorum” dedi.

İsmet İnönü’nün torunu aynı zamanda CHP Parti Meclis Üyesi Gülsüm Bilgehan,  “Öncelikle burada bulunan bütün Mustafa Kemal’in İsmet Paşa’nın torunlarını saygıyla selamlıyorum. Merak etmeyin, Türkiye’de milyonlarca Atatürk’ün İnönü’nün torunları yaşamaya devam ediyor.

Benim için bugün çok önemli. Bozüyük demek Metris tepe demek. Ben bugün batı cephesi İsmet Paşa’nın torunu olmaktan burada olmaktan gurur duyuyorum. 1 Nisan’da 2. İnönü Zaferini burada Metin Torun Başkanlığında kutlayacağız. Türkiye’nin kaderi bir kez daha 30 Martta değişecek.  Burada yatan kanlardan hiç mi utanmıyorlar. Yıllar önce dedemin söylediği gibi,  Eğer bir Ülkede Namuslularda, Namuzsuzlar kadar cesur olmazlarsa o Ülke için kurtuluş yoktur. 1 Nisanda büyük zaferi kutlamak üzere hoşçakalın” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, “Sevgili dostlar, Dünyanın en güzel ülkesinde aydınlık insanlarla bir aradayız. 11 yıldır bu memleketi Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiyor hepimiz biliyoruz ki bu ülke ekonomik çöküntüye gidiyor. Haftada eski parayla 3 Kat trilyon dış ticaret açığı veren bir memleket haline geldi bu ülke. Çiftçi iflas etti, sanayici ürettikçe fabrika kapattı. Aileler son ekonomik imkianlarını kullanarak çocuklarını üniversitede okuttular. Ancak Üniversiteli  çocuklar arasında devletin istatistiklerine göre %25 yani devlet diyor ki Üniversiteyi  bitirmiş her 4 gençten 1 i işsiz. Ama bende diyorum ki yalan söylüyorlar. En az 3ü işsiz. Bu tespitleri yaptık” dedi.

Bozüyük CHP Belediye Başkan adayı Metin Torun, “Bugün size, iyiliğin ve güzelliğin yaşam bulacağı, hak ve adaletin geri döneceği, barış ve huzuru geçerli kılarak, her türlü zenginliğe ulaşıp, yüzlerimizin tekrar güleceği Bozüyük’ün müjdesini vermeye geldim. Bugün size kundaktaki bebekten  en yaşlıya, fabrikadaki işçiden emektar esnafına kadar, herkesin mutlu olacağı bir kentin yaratılmasının  sözünü vermeye geldim. Sizler; Bu toprakların çileli insanları. Bu duygularla sizleri selamlıyorum, kucaklıyorum ve sizleri seviyorum.

Ülkelerin birlik ve beraberliği zaman zaman bozulup, gelecekleri tehlikeye düşebilir. Bu gün ülkemizde bu ve buna benzer sıkıntıların yaşandığını görüyoruz. Aynı şekilde şehirlerin kötü yönetilmesi, hak ve hukuka uyulmaması sonucunda, orada yaşayan insanlarda birtakım olumsuzluklar yaşayabilir. Ne yazık ki bu gün, benim doğduğum bu topraklarda çocuklar mutsuz, gençler mutsuz, anneler mutsuz, esnaf ve işçiler mutsuz.

Daha ne olsun. Sözün kısası Bozüyük umutsuz. Nereye baksak olumsuzluk, nereye dönersek düzensizlik. Yatırım yok ve Organize Sanayii boş. Çarpık kentleşme sonucu caddelerde hareket etmek, otopark bulmak imkansız ve trafik sorunu çözüm bekliyor. Yaz mevsiminde musluklardan su akmıyor. Engellilerimiz evlerinden çıkmıyor ve kadınlarımız iş bulamıyor. Gençlerimiz için yaşam alanları olmadığından nefes almak için başka şehirlere koşuyorlar. Oysa; Yakın zamana kadar memleketimizde yeni fabrikalar açılıyor, onlarla birlikte çeşitli kültüre sahip yeni yüzler kasabamıza gelerek, yaşamımıza renk katıyordu. Bugün inşaat sektöründe çalışan en az bin kişi başka şehirlere çalışmaya gidiyor. Bozüyük’ te çeşitli sektörlerdeki en az 4 bin 5 bin kişide yine başka yerleşim yerlerinde yaşamayı seçiyor. Şehrimiz her geçen gün kan kaybeder durumda. Hayatın gece saat 9’da durduğu bu şehirde ekonomide bu saatte uykuya yatıyor" dedi.

Miting sonunda Chp Seçim Bürosu Açılışı gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 01.03.2014 15:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle