BİLECİK’TE ZEYTİN HASADI DEVAM EDİYOR

Bilecik merkeze bağlı Yeniköy ve Sarmaşık köylerinde zeytin hasadı devam ediyor.

09 Aralık 2015 Çarşamba 05:30
1063 Okunma
BİLECİK’TE ZEYTİN HASADI DEVAM EDİYOR
Bilecik merkeze bağlı Yeniköy ve Sarmaşık köylerinde zeytin hasadı devam ediyor.  
 
 
  İnsanlığın asırlık dostu olarak adlandırılan zeytin ağacı, meyvesi ve yağı insan yaşamında çok önemli yer tutuyor. Sofraların vazgeçilmez ürünü zeytin çoğunluğunu kadın işçilerin oluşturduğu çiftçilerimizce hasadı yapıldıktan sonra tüketicilere ulaştırılıyor.
 
 
 
  Sarmaşık ve Yeniköy’de zeytin hasadı devam ederken, çiftçiler zeytin hasadını sırıkla ve tarakla yapıyorlar. Zeytinde verimin bu yıl düşük olması periyodisite (bir yıl ürün verip, diğer yıl ürün vermeme) yılının bu yıl birçok bahçede gözlenmesi nedeniyle zeytin rekoltesinin düşük bir yıl olduğu yapılan gözlemler neticesinde görüldüğünü anlatan Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililer, “Hasat sırasında misafir olduğumuz Yeniköy ve Sarmaşık köylerindeki bahçelerde çiftçilerimizle zeytin üretim sezonunda karşılaştıkları sorunlar, kültürel ve zirai mücadele yöntemleri konusunda bilgi alışverişi yapıldı.
 
 
  Zeytin hastalık ve zararlıları İl Müdürlüğümüz entegre mücadele çalışmaları ve zeytin hastalık ve zararlılarına karşı mesajla erken uyarı sistemi konusunda bilgiler verilmiştir. Bölgemizdeki köylerimizde önemli geçim kaynaklarından biri olan zeytincilikte verim ve kalite artışı için çiftçilerimiz ile çalışmalarımız devam edecektir” denildi.

Son Güncelleme: 09.12.2015 05:30
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKHasatZeytin
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle