BİLECİK'TE KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ

Bilecik’te şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile birlikte trafik ekiplerinin denetimleri başladı.

01 Aralık 2014 Pazartesi 11:02
2122 Okunma
BİLECİK'TE KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ

Bilecik’te şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlara kış lastiği takma zorunluluğunun başlaması ile birlikte trafik ekiplerinin denetimleri başladı.

 

 

  İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kış mevsiminin gelmesiyle birlikte karayolunda araçların kayması sonucu trafik kazalarının meydana geldiği, bu kazalar sonucu ölüm ve yaralanmaların yanı sıra trafiğin sıkıştığı ve zaman zaman da karayolunun trafiğe kapandığının görüldüğü belirtildi.

 

 

Mevzuat gereği yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunlu olduğunu ifade edilen açıklamada, "Bilecik ili, Sakarya, Bursa, Eskişehir ve Kütahya illeri arasında önemli bir geçiş güzergahında bulunmaktadır.

 

 

İlimiz karayollarında yol kullanıcılarının soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak ve lastik kaynaklı trafik kazalarını ve trafik neticesi ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla belirtilen tarihler arasında kış lastiği denetimleri yapılacaktır. Mevzuata aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-a maddesine göre idari para cezası uygulanarak 1’inci kez ihlalde 7 güne kadar eksikliğini gidermesi için izin verilecek, ikinci ihlalde araç trafikten men edilecektir.

 

 

  Bu arada, Bilecik-Bozüyük karayolunda yapılan kış lastiği denetimlerine katılan trafikten sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili Hüseyin Ormancıoğlu, sürdürülen çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kış mevsimine girildiğini hatırlatan Osmancıoğlu, "Henüz Bilecik'e kar yağmamış olsa da 1 Aralık tarihi itibariyle şehirler arası yollarda yük ve yolcu taşımacılığı yapan kamyon, kamyonet, tanker çekici, otobüs, minibüs ve “A” türü yetki belgesine sahip araçlarda kış lastiği bulundurulması zorunluluğu vardır, 1 Aralık- 1 Nisan tarihleri arasında. Bugün 1 Aralık ve sürücülerimizi bu konuda bilgilendirmek ve kendilerini uyarmak amacıyla bugün bu uygulamayı yapıyoruz.

 

 

Emniyet Genel Müdürlüğü olarak karayollarında yolları trafiğe açık bulundurmak, yol kullanıcılarını can güvenliklerini temin etmek başta gelen görevimiz. Kışın zorlu hava şartlarında araçların kayması sonucu yolların trafiğe kapandığı ölümlü, yaralamalı kazaların meydana geldiği, üzücü olayların meydana geldiği hepimizin malumu” dedi.

 

 

  “KIŞIN KAZALARIN ÖNÜNE GEÇEBİLMEK İÇİN BU UYGULAMAYA BAŞLIYORUZ”

 

  Kışın yapılan kazaların önüne geçebilmek için kış lastiği uygulamalarına başladıklarını belirten Hüseyin Ormancıoğlu, “Bunların önüne geçebilmek, yollarımızı açık bulundurmak yol kullanıcılarının güvenli bir şekilde karayollarını kullanmalarını temin etmek amacıyla bu uygulamayı başlatıyoruz. Kış lastiği 7 derecenin altındaki hava şartlarında kuru asfalt da karda ve buzda yol tutuşunu güçlendiren, yol tutuşunu sağlayan özel bir lastik türü üzerinde özel desenleri ve sembolleri bulunuyor.

 

 

Görevlerimiz kontroller esnasında bunlara dikkat ediyorlar ve bu hususları arıyorlar. Bundan sonraki uygulamalarımız devam edecek. Bu zorunluluğa uymayan araç sürücüleri için gerekli yasal işlemler yapılacaktır” dedi.

  Yapılan uygulamada kurala uymayan araçların işletmecilerine 519 lira para cezası uygulanacağı belirtildi.

 

Son Güncelleme: 01.12.2014 11:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle