BİLECİK'TE HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Bilecik'te Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 97 hacı adayı dualarla uğurlandı.

29 Ağustos 2015 Cumartesi 10:25
1693 Okunma
BİLECİK'TE HACI ADAYLARI DUALARLA UĞURLANDI

Bilecik'te Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla kutsal topraklara gitmek için yola çıkan 97 hacı adayı dualarla uğurlandı.  

 

 

  Şeyh Edebali Türbesinde toplanan hacı adayları Orhangazi Camisinde kıldıkları öğlen namazından sonra yapılan uğurlama töreni sonrası kutsal toprakları uğurlandılar. Düzenlenen uğurlama programına, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Müftüsü Necati Akkuş, müftü yardımcıları hacı adaylarının ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

 

  “TÜM TÖVBELERİN KABUL OLACAĞI SAATLERİN YAŞANACAĞI O GÜZİDE MEKANLARI ZİYARETE GİDİYORSUNUZ”

 

  Uğurlama töreninde konuşan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Şeyh Edebali hazretlerinin , Dursun Fakih hazretlerinin, Ertuğrulgazi hanların ayaklarının izi olan, gözlerinin ferleri olan güzide topraklardan başka kutsal bir beldeye  yolculuğuna başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. O beldenin neresi olduğu anlatan Yağcı, “O belde sevgililerin sevgilisinin, onun arkadaşlarının, ashabının gözlerinin feri ayaklarının izi olan o mukaddes topraklar. Cenab-ı Hakk'ın evinin olduğu topraklar.

 

 

 Tüm tövbelerin kabul olacağı saatlerin yaşanacağı o güzide mekanları ziyarete gidiyorsunuz. Öncelikle burada heyecanla, umutla, aşkla başlayan bu yolculuğunuzun, sağlık sıhhat içerisinde heyecanınızı hiç kırmadan, inancınızı arttırarak, Allah aşkınız artarak ve görevlerinizi yerine getirerek ailelerinize , yuvalarınıza dönmenizi Cenab-ı Hak'tan niyaz ediyoruz. Aynı heyecanı geçen sene yaşayan bu kardeşiniz olarak sizleri uğurlarken imrenerek tekrar uğurlamanın bahtiyarlığını yaşıyorum.

 

 

 Oralara gittiğinizde duaların kabul olacağı o saatlere ulaştığınızda memleketimizin , Müslümanların birliği, beraberliği , kardeşliği için dua edelim. Aramızdaki huzur için, sulh için, bu kardeş kanlarının akmasının dinmesi için dua edelim. Ve oralara giderken Türk milletinin asil kanının gerektirmiş olduğu o asalet ile nezaket ile zarafetle davranalım ve her zaman olduğu gibi memleketimizi en iyi şekilde temsil edelim” dedi.

 

 

  ''HAC ÇARPIŞMASI OLMAYAN BİR CİHATTIR”

 

  Bilecik İl Müftüsü Necati Akkuş ise hacı adaylarına hac yolculuğunun önemi anlatarak, ''Hac çarpışması olmayan bir cihattır. Dolayısıyla mücahitleri, bu yolca canını vermiş şehitlerin sevabına nail olmak için sizlerin önünüzde güzel bir fırsat var. Bunu iyi değerlendirin” dedi.

 

 

  Konuşmaların ardından söylenen ilahiler ve yapılan dualar sonrasında hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.

 

Son Güncelleme: 29.08.2015 10:25
Anahtar Kelimeler:
BİLECİK2015DiyanetHacı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle