BİLECİK'TE “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” KUTLANDI

Bilecik’te “Dünya Çevre Günü” dolayısı ile Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

02 Haziran 2016 Perşembe 11:12
1371 Okunma
BİLECİK'TE “DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ” KUTLANDI

   Bilecik’te “Dünya Çevre Günü” dolayısı ile Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından bir program düzenlendi.

 

 

    Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlamalara, Vali Ahmet Hamdi Nayir, vali yardımcıları, Bilecik Belediye Başkan Vekili Nihat Can, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yörükçü, kurum müdürleri, sivil toplum kurulu temsilcileri ile Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü çalışanları katıldı. Atatürk anıtına Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat’ın çelenk bırakmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

 

 

  “TÜRKİYE'DE İLK 25'E GİRMEYİ BAŞARDIK”

 

  Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Bilecik Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Murat Akat, çevrenin önemine değindi. Toplamda 22 tane mühendis toplam 53 personelle 8 ayrı şube olarak hizmet verdiklerini anlatan İl Müdürü Akat, “Son 2 yılda yapılan bazı hizmetlerimizden bahsetmek istiyorum. Proje Yapım ve Şube Müdürlüğü olarak biz yaklaşık 720 maliyet raporu hazırladık. Bunların 350 adedi teknik rapor olmakla birlikte kooperatiflerimizle 64 adet genel kurul düzenledik.

 

 

   İmar Plan ve Şube Müdürlüğü olarak 740 adet kurum görüşü verdik. Kıyı kenar çalışmaları yaptık, imar planları inceledik. Tabiat Varlıkları Şube Müdürlüğümüz olarak 800 adet anıt ağacımızı tespit ettik. Kentsel Dönüşüm Şube Müdürlüğü olarak 270 adet riskli bina onayı verdik. Bilecik olarak riskli bina sayımızı 335 e yükselttik.

 

 

    Türkiye'de ilk 25'e girmeyi başardık. Bu kapsamda 180 kişiye 1,5 milyon karşılığında karşılıksız kira yardımında bulunduk. 40 kişiye de bankalardan kullandıkları yaklaşık 4 milyonluk kredide faiz desteğinde bulunduk.

 

 

     Yapı Denetim ve Yapı Şirketleri Müdürlüğümüzde 425 adet denetim gerçekleştirdik. Ayrıca Milli Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıyla imzaladığımız protokol neticesinde ilimizde bütün inşaat ustalarını eğitime alıyoruz. Eğitim için başvurularımız İl Müdürlüğümüzde başladı.

 

 

     Dünya Çevre Günü münasebetiyle Çevre Yönetimi ve Denetimi ve Çevre İzinleri Şube Müdürlüğü olarak biz son 2 yılda 150 adeti proje tanıtım dosyası olmak üzere 600 adet ÇET görüşü verdik. 105 işletmemize geçici faaliyet belgesi vererek 70'ini de çevre iznini kavuşturduk. 2002 yılında ilimizde 6 tane olan su arıtma tesisimiz bugün 44'e yükselmiştir. Son 2 yılda 7'den 77'ye eğitimler verdik. 104 adet eğitimde yaklaşık 5 bin kişiye ulaştık” dedi.

 

 

  “YÜCE YARATICIMIZ TOPRAĞI BİZE EN BÜYÜK LÜTUF OLARAK VERMİŞTİR”

 

  Geçtiğimiz gün Bilecik Valiliğinden Kütahya Valiliğine atanan Ahmet Hamdi Nayir ise; kendileri için çok önemli olan çevre bilincini arttırmaya yönelik faaliyetlerin yapıldığı bir çevre gününde daha beraber olduklarını belirtti.

 

 

    Nayir, “Yüce yaratıcımızın bize ikram etmiş olduğu nimetlerin başında kuruluşta temiz olan bir çevre gelmektedir. Yüce yaratıcımız her şeyiyle temiz bir havası yaratılışta temiz olan bir suyu, insan eli değmediği müddetçe temiz olan toprağı bize en büyük lütuf olarak vermiştir.

 

 

   Ama zaman içerisinde biz insanoğlunun hatalı kullanımı ile hem havada hem suda hem toprakta bozulmalar meydana gelmiş çevredeki temizliğimiz kaybolmaya başlamıştır. Buda hem sağlığımızı hem geleceğimizi büyük ölçüde tehdit etmektedir.

 

 

     Çevre haftaları dolayısıyla çevre bilincini geliştirip yapılacak olan çalışmaları bütün millet fertlerine anlatmak için çevre günlerimizi birer fırsat olarak biliyoruz. Biz inanıyoruz ki yeni yetişen gençlik bunun farkında olacak, çevrenin önemini bilecek, bu emanete de hıyanet etmeyerek en güzel şekilde kullanıp gelecek nesillere bunu en temiz şekilde bırakmaya gayret göstereceklerdir” dedi.

 

 

     Konuşmaların ardından izciler tarafından Çevre Andı okunurken, ödül töreni ve ikram yapılmasının ardından program sona erdi.

Son Güncelleme: 02.06.2016 11:12
Anahtar Kelimeler:
BİLECİKçevreGüncel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle