BİLECİK'TE “BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BUĞDAY ISLAH” PROGRAMI DÜZENLENDİ

Bilecik’te “Birleşmiş Milletler Buğday Islah” konferansı düzenlendi.

18 Aralık 2014 Perşembe 13:34
2034 Okunma
BİLECİK'TE “BİRLEŞMİŞ MİLLETLER BUĞDAY ISLAH” PROGRAMI DÜZENLENDİ

Bilecik’te “Birleşmiş Milletler Buğday Islah” konferansı düzenlendi.

 

 

 

  Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa programa, Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurucu dekanı emekli Prof. Dr. Fahri Altay, Birleşmiş Milletler Uluslar Arası Buğday İlerletme Programı Başkanı Dr. Alexey Morgounov, Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Şube Müdürü Battal Yılmaz, üniversite çalışanları ve öğrenciler katıldı.

 

 

  Yapılan konferansı bilgi veren, Birleşmiş Milletler Uluslar Arası Buğday İlerletme Programı Başkanı Dr. Alexey Morgounov İngilizce konuşması tercümanlar eşliğinde Türkçe ’ye çevrildi. Birleşmiş Milletler Uluslar Arası Buğday İlerletme Programı Başkanı Dr. Alexey Morgounov, 20 yıldır Türkiye’de bulunmaktan bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti.

 

 

  “Sizlerde bizim geleceğimizsiniz, genç nefis olarak. Türkiye'de bir iş birliği içerisinde buğday üretimi ve buğday üzerine çalışıyoruz. Merkezimiz Meksika da bulunmaktadır aynı zamanda hükümet şeklinde bir organizasyondur. Türkiye'nin tahıla ihtiyacı yoktur. Bölgesel anlamda bir güç oluşacak. Gelecekteki 50 yılda sıcaklıklar yoğun bir şekilde artacak. Kuraklık ile birlikte tahıllarda hastalıklar artacak. İklim değişiklikleri ile birlikte ilaç kullanımları da artacak. Bu ilaçların artması çiftçiler için gider olacak ve tüm çevreye zarar verecek. İlaçların kullanımıyla çiftçiler üretimlerini arttıracaklar.

 

 

Kötü veya iyi Deoksiribonükleik asit (DNA)'lere dayanıklı ve yüksek verimli melezler için çalışıyoruz. Son yıllarda Genetiği Değiştirilmiş Organizma (GDO)’lı ürünleri duymaya başladık. Organik tarıma önem vermek gerekiyor. organik ürünler bir çok ülkede düşük seviyededir. Mesela, Aydın İnciri, Malatya Kayısısı gibi. Bilecik'te ise Ayva ve Nar'dır. Yurt dışında yenilen her şey güzel fakat tatları yok. Ama Türkiye'de yenilen her şey çok güzel ve lezzetli. Gençlere bu konuda çok görev düşüyor ve ben öğrencilerle birlikte çalışmak istiyorum” dedi.

 

 

  Konuşmanın ardından Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Birleşmiş Milletler Uluslar Arası Buğday İlerletme Programı Başkanı Dr. Alexey Morgounov, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi kurucu dekanı emekli Prof. Dr. Fahri Altay ise Bilecik Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Tetik’e plaket verdi.

 

Son Güncelleme: 18.12.2014 13:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner22

resim yükleresim yükle